Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

TOP 10 film 2013-ban - nikosssz

2013. december 30. - Nikosssz

Voltak filmek amik megleptek, voltak amitől azt kaptam amit vártam, és voltak amik bőven alul teljesítettek. Ezen a listán ki emelném azokat, amik a akárhogy is, de sikerült jó benyomást tenniük rám. Jöjjön 10 film az idei évből amit bármikor leülnék újra megnézni. (A számozás, most lényegtelen, mert besorolni nem tudnám őket.)

Elsőként az idei év nagysikerű horror filmjét emelném ki a tömegből. A ˝THE CONJURING˝ vagy magyarul a ˝DÉMONOK KÖZÖTT˝, adott egy kis reményt, hogy a horror filmeknek is lehet még jövőjük. James Wan annyit hozott ki a filmből, amit csak ki lehetett. Egyedül a sötétben nézzétek!

Ez után következzen egy decemberi kasszasiker, ami pont egy animációs film. A címe pedig ˝Jégvarázs˝. Már nagyon régen megkellett volna lépni azt a lépést, amit még csak ebben a mesében tettek. A humoros jelenetek nem koncentrálódtak senkire, csak egyszerűen minden korosztálynak alkalmas poénokat zúdítottak a nézőkre! Remek kikapcsolódás egyedül is, vagy épp a családdal. A barátnőmmel is nagyon élveztük azt, amit kaptunk!

Már is a harmadiknál vagyunk. Nálam ez most a Star Trek folytatása lett, ami tényleg kitett magáért minden téren. A látványa is teljesen magával ránt, és jobban élvezhető tőle a film. Már az egyes sem volt gyenge, de ez aztán tényleg egy atom film! Bátran emeljétek Spock, és Kirk filmjét a kezetekbe! 

A negyedik helyre érkezve egy olyan művet sorolok be, aminek a műfaja nem éppen áll közel hozzám. Ennek ellenére lekenyerezett a Nagy Gatsby. Remek főszereplőt is kapott a mű, amivel DiCaprio rajongótáborát már meg is vették, és ezt vegyítették egy olyan sztorival, ami tényleg brutálisan jó. Az egész film próbál minket időben elkalauzolni a múltba, amihez néha érdekes képeket kellett bevetniük. Ami kiesett a múltból, azok a modernizált zenék. Ezek mellett is jól szórakoztunk, de érzékelhető a korkülönbség. Mindenesetre a Gatsby is jól odatette magát!

Ötödiknek jöjjön az idei évem legjobb meglepetése, a Szemfényvesztők. Egyszerűen csak azért kezdtem nézni, mert több embertől hallottam, hogy milyen király meg atombrutál film. Elkezdtem nézni, és egyszer csak azt vettem észre, hogy a játékidő elrepült. A közel 2 óra semminek tűnt. Egyszerűen nem lehet betelni vele, és várjuk még mindig a folytatást! Nagyon jól lett összehozva minden kis aprósága is a filmnek. Maga a története pedig zseniális. Hatalmas meglepetést okozva nem csoda, hogy most visszaköszön a listámról! 

Hatodik ként egy film 6. részét hívom, ami a Halálos Iramban nevet hordozza. Ahogy Rawrr is írta semmi köze ahhoz a sajnálatos tényhez, hogy az egyik főszereplő meghalt.  Egyszerűen csak tetszik a stílus amit képvisel. Igaza van azoknak akik azt mondják, hogy nem ezt a nevet kellene viselnie. De őszintén nem érdekel milyen nevet visel, amíg egy kis köze van az autókhoz, a szereplőkhöz, és a mára védjegyévé vállt akcióhoz! A filmek egyre jobban beleütköznek az akció világába, de innentől már nincs tovább. Azért kíváncsian várom, hogy James Wan mit mer változtatni a koncepción, és mit fog kihozni!

Hetediknek a Családi üzelmekre esett a választásom! Azt merem mondani, így 2 nappal az új év előtt, hogy sikerült összehozniuk az év vígjáték filmjét. Végig szórakoztatott, lekötött, és mosolyt csalt az arcomra. Nem volt benne egy olyan poén sem ami ne jött volna át. Hatalmas telitalálat ez a film, és ha valaki egy frankó vígjátékot keres, akkor üljön neki bátran!

A nyolcadik szintén egy vígjáték, amiben a sztárjainkat (akik saját magukat játszák) utoléri az apokalipszis. Igen, ez nem más , mint az ˝Itt a vége!˝ . A remek szereplőgárda mellett, kaptunk egy új sztorit az elcsépelt helyett, és megmertek ejteni olyan vicceket, amiket csak nagyon kevesen. Lehet ezért is lett nagy siker a film. Ezek mellett sikerült felhozniuk a rég elfelejtett Back Street Boys zenét, amit azóta megint többször hallhatunk a rádióban. Persze mindezek mellett, a röhögés a legfőbb oka, hogy itt van ő is!

Az utolsó előtti helyhez érkezve már elég szűknek érzem ezt a 10-es számot. Nehezebben mint ezek, de ide beillesztem a 2 Kaliber c. filmet. Nem azért nehéz mert nem ér fel a többihez, hanem mert ez is ott volt a topon, mint több más is. Alapból mikor láttam, Mark Wahlberg és Denzel Washington képét, akkor tudtam, hogy ez egy klasszikus lesz. Amit azonban nem gondoltam, hogy a tipikus zsaru filmeket ennyire átírják, és szinte egy vadi új történetet kapunk. Persze a lopások egy-két filmből nem maradtak el, de jóval kevesebb volt, mint amire számítottam. Egyszóval lekötött!

A lista utolsó helyére kemény dilemma árán a Gru 2 -t sorolnám. Imádom a minyonokat, ez azért is lehet. Meg ugye, nem sok jó animációs film készül egy évben, ezért ezekre is meg kell emlékezni. Amikor majd pár év után visszaolvasom ezeket a bejegyzéseket biztosan örülni fogok, hogy ez itt van, és megnézhetem! Jó kis története és a sárga lényei magával ragadnak!

Sajnos ennyi fért bele, hiába akad még jó pár film, amit ide lehetne sorolni. Bár a tavalyi évhez képest még ez is gyenge felhozatal volt. Reméljük jövőre még nehezebb lesz összehozni egy ilyen listát, és az oka a rengeteg jó film lesz. Vannak beharangozott nevek már most, de mint tudjuk, minden változhat. Végezetül annyit teszek, hogy a leírt filmek véleményeit (már amiről van), beteszem ide, hátha valakit érdekel!

Boldog, és sikerekben gazdag új évet kívánok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr75717377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása