Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Minden, minden: Kezdetleges kíváncsiságból unalomba fulladó közömbösség

2017. augusztus 12. - csak Porter

mv5bmtq5otgwoda5nf5bml5banbnxkftztgwntu1mtqzmji_v1_sy1000_cr0_0_1553_1000_al.jpg

Szerelmes fiatalokról már sok film készült, ám mostanában inkább a drámaibb hangvételű alkotások kerültek előtérbe. Gondolok itt akár a Csillagainkban a hiba, a Ha maradnék vagy a Mielőtt megismertelek című darabokra. Nicola Yoon sikerregénye leginkább az elsőre hasonlít, ugyanis ebben a történetben is fontos szerepet játszik a betegség.

Maddy ugyanis beteg, ami miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonukat, immáron több, mint 15 éve. A szomszédba azonban egy új fiú költözik, aki rögtön felkelti a lány érdeklődését. Olly és közte mély kötelék szövődik; mindent kockára tennének azért, hogy együtt lehessenek... még ha mindent el is veszíthetnek.

mv5bmtu2mtcxmtezmf5bml5banbnxkftztgwmtu1mtqzmji_v1_sy1000_cr0_0_1583_1000_al.jpg

A történet mondhatni eléggé tipikus, ám maga a körítés elég érdekes ahhoz, hogy remekül tudjon működni a Minden, minden, ami egészen ígéretesen indul. Amandla Stenberg (Az éhezők viadala) szerethető főhős, aki tökéletesen hozza a kötelezőt és még Stella Meghie rendezőnő is bele tud csempészni egy-két ötletes direktori megoldást a filmjébe, amitől - még ha csak egy kicsit is -, de egyedi tud lenni.

Aztán feltűnik Nick Robinson (A nyár királyai, Jurassic World) hősszerelmes karaktere, aki szintén tud egy minimálisan más figurát hozni, amivel elszakad a megszokott kliséhalmaztól. Majd kezdetét veszi a romantika, ami egy ideig egészen jó a filmben. Stenberg és Robinson között működik a kémia, valamint kellőképpen kihasználják a történet egyediségét is adó bezártságot.

mv5bmjeznjyxodq1nv5bml5banbnxkftztgwmju1mtqzmji_v1_sx1777_cr0_0_1777_960_al.jpg

Fél óra után azonban egy olyan irányba kezdik el csavarni a cselekményt, ami jó néhány néző nemtetszését fogja kiváltani. Ugyanis a karakterek, mintha egyszer csak megkergülnének, olyan elképesztően irreális dolgokat kezdenek el művelni, hogy a néző csak kitágult pupillával mered a vászonra, hogy ezt mégis hogyan gondolhatták komolyan.

Ezek után sajnos engem teljesen elveszített a film, pedig a Hawaiin történő részek egész jól működtek, hála a két főszereplőnek, ám addigra, és azután is már annyi logikai bakit sorakoztattak fel a készítők, hogy a kezdetleges kíváncsiságot hamar felváltotta az unalomba fulladó közömbösség.

mv5bmtq5otmznzm5m15bml5banbnxkftztgwotq1mtqzmji_v1_sy1000_cr0_0_1553_1000_al.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7812737060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása