Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Virsliparti: Elszállt, őrült, de zseniális mesefilm felnőtteknek

2016. október 29. - csak Porter

mv5bmtu1mju5odg4mf5bml5banbnxkftztgwmzi2mjiyode_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al_1.jpg

Seth Rogent szerintem senkinek sem kell bemutatni. Ha valaki egy Seth Rogen-filmre ül be, az körülbelül be tudja lőni, hogy milyen filmre is számíthat. Ugyan ez a helyzet a Virslipartival is. A film címe már a 2007-es Superbad – avagy miért ciki a szex? című vígjáték forgatása óta megvolt. Aztán évről évre (és vicces cigiről vicces cigire) egyre jobban körvonalazódott a film ötlete, majd egyszer csak összeállt.

történet.png

Frank többi virslitársával él együtt egy zacskóba egy hipermaketben és csak két vágya van: hogy minél előbb megvegyék, hogy ezzel a kajamennyországba kerüljön és hogy ezt a mellette levő csomagban található szerelmével – aki, egy buci – élhesse át. Ám hamar rá kell döbbenniük, hogy ez az egész csak egy okos hazugság és a boltból kimenve csak a kín és a halál vár rájuk…

Vélemény.png

Ha nem tudtam volna az előzetese előtt a készítők személyét, minden bizonnyal az első tippem lett volna Rogen és alkotótársai, mert nem kérdéses, hogy ekkora ökörséggel csak ők tudnak előállni. Ökörség ugyan, de másfelől viszont remek ötlet.

sausage-party-review_0019-1500x844.jpg

Ha többször, többféleképpen eljátszottak már ezzel a gondolattal (legutóbb az Universal stúdió A kis kedvencek titkos élete című animációsfilmmel), akkor miért ne tennék meg ezt olyannal, ami életünk működésének létfontosságú szerepét tölti be: az élelmiszerekkel.

Itt is felmerül a kérdés, mint a már említett állatos mesénél, hogy működő képes tud-e maradni az alapkoncepció a két perces előzetesen túl is? A válasz: igen, mivel a 89 perces játékidőt remek ötletekkel tudták kitölteni, mondanom sem kell, legtöbbször erősen korhatáros agymenésekkel, amivel méltóképen megérdemeli az egyik legmagasabb korhatár-besorolást.

sausage-party-dom-spfp-105_rgb.jpg

Igaz, maga az alapötlet csupán 10-20 percig működőképes a káromkodó és legtöbbször szexuális töltetű dumákkal megspékelt élelmiszerekkel, ám a cselekmény bonyodalma után átvált a film egyfajta road moviera, ami szintúgy pazar módon működik, köszönhetőn a készítők elmés helyszínválasztásainak.

Seth Rogen és csapata szerencsére mindig be tud dobni valami váratlan dolgot, ami zökkenőmentesen viszi tovább a cselekményt, hogy a végéhez érve szinte teljesen elguruljanak a gyógyszerek és tényleg valami zseniális állatságba forduljon át a finálé, amire még a sokat tapasztalt filmnéző se biztos, hogy teljes mértékben fel van készülve.

sausage-party-1280jpg-fccc56_1280w.jpg

Jó volt látni, hogy a Seth Rogen – Evan Goldberg páros (Itt a vége) ezúttal a Thomas, a gőzmozdonyokat rendező Greg Tirnannak, valamint a Shrek 2-t és a Madagaszkár 3-at készítő Conrad Vernonnak adták át a direktori széket, ahol teljes mértékben elszabadulhattak.

A szinkron-szereplőgárdát pedig elég csak felsorolni, és már abból látszik, hogy mennyi sztár képes volt elszabadulni, csakúgy, mint a készítők: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Danny McBride, James Franco, Michael Cera, Craig Robertson, Paul Rudd, Edward Norton, Salma Hayek és Bill Hader.

sausage-party-the-unperishables.jpg

A Virsliparti ismételten bebizonyította, hogy Seth Rogen és csapata remekül ért a felnőttek szórakoztatásához, akár egy animációsfilm segítségével is. A poénok ismét elszálltak, őrülten zseniálisak és sokszor tabudöntögetőek, valamint az eszméletlen eredeti szinkron magyar változata is parádésra sikeredett.

Pontok.png

imdb.png

6.6/10

sajat.png

8/10

Borító.png

137180_1474973244_2413.jpg

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr8511913955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása