Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Haverok fegyverben: A Wall Street farkasának kisöccse

2016. augusztus 28. - csak Porter

2clndrzy8e3das3vvak3bdjfrii.jpg

A háború az egyik legnagyobb üzlet. Aki mást mond, az vagy benne van, vagy teljesen hülye.

Jó pár éve jelent meg egy cikk a Rolling Stone magazinban Efraim Diveroli és David Packouzról, akik huszonévesen egy több millió dollárt érő beszerzési pályázatot nyertek cégükkel, amivel ők szállították az amerikai hadseregnek, valamint annak szövetségeseinek a fegyvereket. A srácok hamar meggazdagodtak, ám nem túl legális módszerük miatt aztán hamar le is buktak. 

Vélemény.png

Todd Phillips rendező eddig leginkább vígjátékok rendezésével vált ismertté (Cool túra, Sulihuligánok, Starsky & Hutch, Másnaposok-trilógia), ám remek választásnak bizonyult a két fiatal fegyverkereskedő történetének elmesélésére, ahol tökéletes aránnyal tudott egyfajta műfaji kettőséget belecsempészni filmjében, ezzel jól egyensúlyozva a vígjátéki és a drámai elemek között.

mv5bmtk0mzyzmjcynl5bml5banbnxkftztgwnzk0nta3ode_v1_sx1777_cr0_0_1777_882_al.jpg

A War Dogs ugyan követi a jól bevált egyenes vonalon haladó mesélési formát, ám ez mégsem válik egy idő után unalmassá, amiről leginkább a találó főszereplőpáros tehet. A kettős remekül kiegészíti egymást a filmben. Míg Miles Teller inkább a jópofa narrációjával dobja fel a játékidőt, addig Jonah Hill sokszor egészen tirpák karakterével brillírozik, ezzel okozva jópár mosolygós percet.

A Haverok fegyverben megfelelő tempóval rendelkezik, ami miatt egy percig sem unatkozik a néző, ám mégis hiányzik belőle valami kis plussz, amitől ki tudna emelkedni a sokaságból és ami miatt nem tud a nyár legnagyobb durranásává válni, csupán csak egy klassz filmmé.

miles-teller-jonah-hill-war-dogs-image.jpg

Az előzetesei alapján lehetett volna akár egy ugyan olyan pörgős agymenés belőle, mint A Wall Street farkasából, ám Todd Phillips azért mégsem egy Martin Scorsese, de még így sem kell szégyenkeznie miatta, mivel a Haverok fegyverben egy elég jó dramedy lett és mindenképp a nyár egyik kellemes meglepetése.

Pontok.png

imdb.png

7.3/10

sajat.png

7/10

Borító.png

haverok-fegyverben-poszter.jpg

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr2911655064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása