Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button)

2014. január 08. - DavidRawrr

történet.png

Benjamin Button különös körülmények között született - és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek késõbbi nevelõszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Õszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idõ, izmai ruganyosabbá, bõre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét - és kitart mellette élete végéig.

Vélemény.png

Ültem a bejegyzés előtt vagy 10 percig és azon gondolkodtam, hogy is kezdjem el! Ez a film kettős érzéseket keltet bennem, amikkel nem tudok egyensúlyba kerülni. Egyrészről egy tényleg jó alkotásnak tartom, másrészről pedig kicsit jobban fennakadok olyan - negatív - részleteken, amikre más filmnél csak legyintenék.

David Fincher azonban úgy gondolom nagyot dobott ezzel a filmmel, és a Zodiákus, a Harcosok klubja vagy épp az Alien 3 után egy jó alkotás már magától értetődő. Nos, szokásához híven (mint pl. Social Network) nem adott a hollywood-i klisékre, azokon szépen átlépkedve olyan történettel állt elő, ami mindenképp egyedi. Ebben az esetben ez a fiktív történet nagyon érdekes, teljes részleteket vonultat fel, tartalmaz rengeteg drámát és még a romantikus eseményektől sem riad vissza. Az átvezetések tökéletesek, ahogy a dialógusokhoz sem tudok negatívumot felsorolni.

Az első hiba, ami mellett nem tudok elmenni, az ahogy a karaktert, Benjamin Button-t fogadják a filmben. Megszületik egy baba, tényleg visszataszítóan néz ki, még meg is állapítják, hogy egy 80 éves ember szervezetével rendelkezik, és tulajdonképpen visszafelé fejlődik. És a kor, ahol a film játszódik a vallás még jócskán fontos volt, de igazából az apján kívül senki nem gondolt arra, hogy esetleg maga az ördög, vagy démoni teremtmény (ha gondoltak is, csak érintőlegesen) de még meg se lepődtek, úgy fogadták, mintha ez mindennapos lenne. Ez így picit belerondít a filmbe, főleg, hogy az egész film idején jelen van, nem hatalmas negatívum, mégis megakadtam rajta.

A következő problémám konkrétan Brad Pitt-el (Benjamin Button) van. Én nem mondom azt, hogy ebben a filmben nem alakít jól, illik hozzá a karakter, teljesít... Mégis olyannak tűnt, mint aki visszább vett 2 fokozatot. Nem láttam benne a teljes odaadást a szerep felé, néhol unottan hozza a karaktert, és az érzelem kifejezései sincsenek mindig a top-on. Ám ettől eltekintve tetszett. Cate Blanchett (Daisy) szereplése viszont tökéletes, minden a helyén volt az alakításával!

Nos, rengeteg ember szerint alap műnek számít ez a film. Én ezt azért nem mondanám, noha hagy nyomot az emberben, mégsem olyan nagy volumenűt. Egyszer azonban érdemes megnézni ezt a majd 3 órás filmet.

Pontok.png

imdb.png7.8/10

sajat.png8/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr25747385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása