Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Csapda (Snitch)

2013. július 18. - Nikosssz

Tartalom.

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

Saját vélemény:

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy látott-e már rossz filmet amiben Dwayne ˝The Rock˝ Johnson játszott. Én azt hiszem nemmel válaszolok erre a kérdésre. Van pár film, ami nem hagy benned maradandó nyomot. Azt  hiszem, mondhatnánk erre is ezt, ha nem hangzana el az elején az ´Igaz történések inspirálták a filmet´ mondat. Ezzel a mondattal kezdődő filmek nálam már előnyben vannak. Főleg akkor ha akcióról van szó.


A filmben nem kell összetett történetre számítani, és még a fizika is megmarad a hű valósághoz. De ezzel is tükrözi a komolyságát, és segít elhinni, hogy ez valóban megtörténhetett. Elég szemét módon működött a rendszer a filmben (Ne vitassuk, hogy a valóságban is így történnek-e a dolgok).

A színészi játékkal majdnem teljesen meg voltam elégedve. Hogy miért majdnem? Johnson jól alakítja a kemény legény szerepet (mint általában), de az biztos, hogy ilyen hozzáállással mint a filmben, nem nyerné meg az év apja címet. Ez az ami kicsit ellentmond a filmben. Hiszen a fiáért tett cselekedeteibe kis híján belehal, mégis mikor beszélőre megy semmi elérzékenyülést nem láthatunk rajta. Akkor is tartotta a kemény legényhez magát, amikor inkább a szomorú apa szerepét kellett volna alakítani.

Mondjuk az igaz sztorihoz még annyit fűznék, hogy illik hozzá a borítón írt szöveg.
(Milyen messzire mennél el, hogy megmentsd a fiadat?)

Leegyszerűsítve, a film magában gyengének jó, jónak gyenge, de középkategóriából kiemelkedik az igaz története miatt!

Pontozás:

IMDB pont: 6,5/10

Saját pont: 8,0/10

Poszter:


Előzetes:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr55414113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása