Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Box Office 2019 - Január: Király ez a kutya, hogy fejjel lefelé higgadtan ki tudott jönni a végtelen üveg útvesztőből

2019. február 11. - csak Porter

1_2.jpg

Az idei év sem kezdődhetett másként, mint egy horrorsikerrel. A csupán 9 millióból összehozott Végtelen útvesztő duplázni tudott és már három nap alatt 18 millió dollárral rajtolt. A Sony stúdió Fűrészre hajazó alkotás pedig remekül kihasználta a konkurencia nélküliségét, így hazájában 54 milliót, világszinten pedig 108-at hozott.

Az Életrevalók remakejeként is mondható The Upside már a készítés elején is halálraítélt project volt, Bryan Cranston ide, Kevin Hart oda. Ezen nem segített a középszerűséget hirdető kritikusi tömeg sem, azonban mindenki meglepetésére végre megtörte a több hétnyi Aquaman-uralmat és 19.6 millió dollárral az élre tört. Meglepetésre az amerikaiak zabálták a filmet, ami el is jutott 85 millió dollárig, amihez világszinten még egy nyolcas hozzácsapódott.

maxresdefault_2_8.jpg

Két éve elég szépet ment ilyentájt az Egy kutya négy élete és a szellemi örökös Egy kutya hazatér sem vallott kudarcot a nézőknél. Első körben egy elég korrekt 11.3 millió dollárt hozott, ami végül egészen 38 millióig el is ment hazai fronton, 57.3-ig pedig világszerte. 

Kicsit csalódást keltően, de még magához képest, így is egy erős rajtot tudhat magáénak az Üveg. A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatása ugyan eléggé gyengére sikerült, ám a nézőközönséget ez nem rettentette el attól, hogy befizessenek rá. Így jelenleg 98 millió dollárnál tart a 20 millióba kerülő film Shyamalannak, nemzetközileg pedig egy elég kemény 221 milliónál.

glass-2019-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

De ami talán a hét legnagyobb meglepetése volt, az a Dragon Ball Super: Broly előmenetele volt. Kemény 10.7 millió dollárt söpört be a kezdőhétvégéjén, majd 30 millió dollárig el is ment. Világszinten pedig már 101 milliónál tart.

Joe Cornish a 2011-es Idegen arcok óta nem forgatott filmet, és ezúttal egy családi fantasyban látta meg a lehetőséget. A Király ez a srác! az Arthur király mende-mondára épül, ám ezúttal egy fiatal srác kerül a középpontba. Ám már tavaly előtt óta tudjuk, hogy Artúr nem igazán egy box office húzónév, így - ahogy azt sejteni lehetett - csúnyán beleállt a földbe a film. 7.3 millió dollárral nyitott és gyorsan kikopott a mozikból, olyannyira, hogy 20.8 milliónál nem is ment tovább.

serenity-age-rating-2018-movie-poster-images-and-wallpapers.jpg

De van ennél lejjebb is. Matthew McConaughey ismét rossz lóra tett és a Vihar előtt nemcsak, hogy pocsék film lett, de még hatalmas bukás is. Kemény 4.8 millió dollárral indított, ami eddig 8 milliót fialt. De nem is lesz ez ennél több...

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr8414620552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása