Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Annabelle 2.: A teremtés: És még erre mondják, hogy jó...

2017. augusztus 30. - csak Porter

creation-2.jpg

A Warner Bros. és a New Line Cinema beletenyerelt a tutiba, amikor a James Wan rendezte Démonok között 2013-ban hatalmasat szólt a mozikban. A stúdiók persze vérszemet kaptak, és nem elégedtek meg csupán egy folytatással, hanem rögtön egy előzményfilmet is készítettek a film elején bemutatott gonosz babáról. 

Ez volt az Annabelle, ami ugyan szintén siker lett, ám a végeredményt a nézőkkel együtt még a készítők is próbálják kitörölni az emlékezetükből. Sajnos nem úszhattuk meg további próbálkozások nélkül, de az alkotók - tanulva hibáikból - újra megpróbálkoztak egy ijesztő horrorfilmmel.

mv5bmte0mjcxnjczodveqtjeqwpwz15bbwu4mda5odu5mtmy_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Az Annabelle 2.: A teremtés pedig csavar egyet a dolgon és nem az Annabelle-ben történt eseményeket viszik tovább, hanem annak előzményeit mesélik el. Szóval egy előzményfilmet csináltak az előzményeket elmesélő filmhez. Mekkora ötlet! - gondolhatták a készítők. 

A sztori valamikor az 50'-es években játszódik, ahol egy bábukészítő és annak felesége egy szörnyű baleset miatt elveszítik kislányukat. Ugrunk 12 évet előre az időben, amikor a gyászoló szülők egy csapatnyi árvát fogadnak be egy apácával együtt. A probléma az, hogy a meghalt kislány szelleme tovább kísért a házban, így senki sincs biztonságban...

annabelle-creation-talitha-bateman.jpg

A pocsék első rész után nem kimondottan vártam a folytatást, ám az első kritikák egy kimondottan jó alkotásról árulkodtak, így mostanra már nagy volt a kíváncsiság, mi újat tud mutatni az Annabelle 2.: A teremtés a tipikus szellemes ijesztegetéseken kívül. 

Az az igazság, hogy semmit! Ugyanazt a már ezerszer látott kliséhalmazt próbálják meg újra leszuszakolni a nézők torkán. Már anno a Démonok között sem tudott újat mutatni a témában, ám ott volt egy James Wan, aki viszont két remek színész tolmácsolásában nagyon jó érzékkel tudta előadni a tipikus szellemes történetet. 

mv5bmta1njg0mjixmdleqtjeqwpwz15bbwu3mde4nje0nzk_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

Itt viszont nincs James Wan és nincs két olyan színész, mint Patrick Wilson és Vera Farmiga. Ugyan a folytatásra lett rendezőcsere, ám David F. Sandberg (Amikor kialszik a fény) sem tudott mit kezdeni a klisés történetettel, így elég sterilen van megrendezve az egész.

Sterilen, de inkább az unalmas a jobb szó rá. Mivel 109 perces az Annabelle 2, de olyan hosszú snittekkel van tele, hogy néha már-már úgy tűnik, mintha három órája ülnék a film előtt. Sokan kifogásolták Sandberg előző rendezésében, hogy mindössze 81 perces, pedig inkább legyen egy feszes 80 perces horrorfilm, mint egy elnyújtott két órás.

annabellecreationnewscreen-29.jpg

Nem mellesleg tele van erőltetve jumpscare-rel. Persze, ha már nem tudták megteremteni a feszültséget, legalább az olcsóbb ijesztegetéssel próbálkoznak. De sajnos ez sem sikerül nekik. Nem elég, hogy a legtöbbjük annyira tipikus, de mellé még olyan semmilyenek is. Az a baj, hogy annyira elhúzzák ezeket a jeleneteket, hogy mire megtörténne az ijesztés, legalább kétszer nézel az órádra unalmadban.

Az az igazság, hogy az Annabelle 2.: A teremtésre 4/10-nél nem tudok többet adni, mivel pozitívumnak max. az utolsó 5 percet tudom felhozni, amikor egész jól kötik össze a sztorit az első résszel. És még valamit: az első rész színvonalát azért felül tudta múlni. 

annabelle-creation-movie-review-watchable-nonsense.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr5412789362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nárai · http://filmsztar.com 2017.09.01. 22:46:10

Nekem nem igazán tetszett ez a része a filmnek
süti beállítások módosítása