Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Amikor kialszik a fény: Akkor fogsz besz...

2016. július 22. - csak Porter

lo-fp-064r.jpg

David F. Sandberg 3 évvel ezelőtt elhatározta, hogy csinál egy pár perces rövidfilmet. Megfogta kézikameráját, majd saját otthonában, felesége főszereplésével elkészítette a közel 3 perces Lights out névre keresztelt horrorfilmjét, majd feltöltötte a YouTubera. Az egyre népszerűbb kisfilmet több filmfesztiválon is elkezdték vetíteni, mire korunk egyik új horrorfenegyereke, James Wan (Fűrész, Insidious 1-2, Démonok között 1-2) is felfigyelt, majd felajánlotta Sandbergnek, hogy az ő producerkedése alatt készítsen belőle egy egész estés filmet. 

maxresdefault_54.jpg

A 10 éves Martin nem tud éjszakánként aludni, mivel minden este egy sötét árny kísérti. Miután erről tudomást szerez huszonéves nővére, Beca, egyből hinni kezd neki, mivel annak idején vele is ez történt, és végül ezért hagyta ott a családi fészket. Más segítségre nem számíthatnak, mivel anyjuk régóta depresszióban szenved, valamint folyton beszél valakihez a sötétben...

Vélemény.png

Ebben az évben el vagyunk kényeztetve horrorokkal. Idén már olyan műfaji filmekkel találkozhattunk, mint a The Forest, A fiú, a The VVitch, a Cabin Fever, a Hush, a Démonok között 2, a Before I Wake, a The Purge: Election Year és hozzánk még a nyáron érkezik A zátony és a Vaksötét is. Ennek többsége mondhatni elég jóra sikeredett, a kérdés már csak az, hogy az újonc David F. Sandberg mennyivel tud hozzájárulni ehhez a színes felhozatalhoz? 

mv5bmtkwnzq4otg1mf5bml5banbnxkftztgwnzqxndgzote_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

Azt kell, mondanom, hogy ez a kis költségvetésű alkotás (5 millió) simán ott lesz az év jobb horrorfilmjei között, mivel megvan benne minden, ami miatt szeretjük ezt a műfajt, és néhol több is van benne. 

Kezdve azzal, hogy remek színészeket sikerült megnyerni a szerepekre, akik teljes beleéléssel tudtak olyan természetes játékkal játszani, amiből nagyon keveset látunk egy rémisztgetős filmben. Maria Bello (Visszavágó, Fogságban) és Teresa Palmer (Eleven testek, Triple 9) kettőse olyan erőteljes alakítást hozott, ami miatt teljesen hihető volt a filmben bemutatott széthullott család drámája.

mv5bmzk1odmyndc1nf5bml5banbnxkftztgwodqxndgzote_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

Alexander DiPersia vicces figurája is remekül működött a filmben. Túlzásoktól mentes, friss és humoros perceket hozott a horrorba. Billy Burke miatt külön jár a pirospont, mivel aprócska szerepével jó pár műfaji klasszikust megidéztek, viszonylag okos módon.

A film karakterei a rövid játékidő ellenére is jól be lettek mutatva, és külön öröm volt olyan embereket látni a vásznon, akik nem az egydimenziós, ostoba horrorszereplők klónjai voltak, hanem szorult beléjük némi ész is. A rém eredete jól ki lett találva és viszonyalag egyszerűbb módon, de nem zavaróan lett az megmagyarázva a nézőknek.  

lo_1200x675.jpg

Ami viszont kicsit levon a film egészéből, hogy az ijesztegetések elég kiszámítható pillanatokban történnek a játékidő egésze alatt és a végén egy minimálisan túlzásokba estek a készítők Diana "személyével" kapcsolatban. 

Az Amikor kialszik a fény pozitív csalódás lett, amit nagyon élveztem a moziterem sötétjében ülve, és még azt is meg merném kockáztatni, hogy jobban bejött, mint a Démonok között 2. Nem lesz egy műfaji klasszikus, de David F. Sandberg első filmes bemutatkozása ott lesz az év jobb horrorfilmjei között. Ha pedig szereted a horrorfilmeket, akkor ott a helyed a moziban!

night.jpg

Pontok.png

imdb.png

7.6/10

sajat értékelés.png

7/10

Borító.png

lightsoutposter_dxvw.jpg

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr838907576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása