Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Démonok között 2. - Nagyobb, hosszabb, rémisztőbb

2016. június 25. - csak Porter

mv5bmtq5mjeymzawov5bml5banbnxkftztgwmte1mdkwote_v1_sx1777_cr0_0_1777_980_al.jpg

„Ed & Lorraine Warren feljegyzéseiből.” 

James Wan neve az utóbbi pár évben összeforrt már a minőségi rémisztgetésekkel, sőt tovább megyek: Wan-t tekinthetjük a 2000-es évek horrormesterének is, aki olyan filmekkel vívta ki ezt a titulust, mint a mára már kultikussá vált Fűrész első része, az Insidious és az Insidious: A gonosz háza, de talán a 3 évvel ezelőtti Démonok között-el dobbantott nagyot, ami egyszerre volt közönség-, kritikus-, és bevételi siker is. 

Eztuán hanyagolva kicsit a műfajt, a blockbusterek felé vette az irányt és bebizonyította, hogy egy közel 200 milliós produkciót is sikerre tud vinni, így lett a Halálos iramban 7. a franchise legjobban szerepelő része, s másfél milliárd dollár "büszke tulajdonosa". Ám mielőtt még belevágna egy újabb blockbusterbe (Aquaman), visszatért a Warren-házaspárhoz, hogy egy újabb sötét történetet meséljen el...

történet.png

A Warren-házaspár az Amityville-ban történtek után egy időre visszavonul. Ám a Vatikán újra a segítségüket kéri: Londonba kell utazniuk, hogy kivizsgáljanak egy esetet, amiben egy fiatal lányt száll meg állítólagosan egy démon...

Vélemény.png

James Wan mondhatni nem csinált mást, mint dupla annyi pénzből leforgatta a Démonok között extra változatát. A film felépítése teljes mértékben megfelel a három évvel ezelőtti első résznek, így viszonylag nem sok újdonságot tartogat a folytatás.

mv5bmtkwnjgxmzc1mf5bml5banbnxkftztgwndi1mdkwote_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

Persze ez jól is elsülhet, hiszen a nézők azért mennek el horrorfilmre a moziba, hogy rájuk hozzák a frászt. Ezt a feladatot teljes mértékben teljesíti a film, sőt túl is tesz rajta. Hogy milyen eszközöket vetnek be erre a célra, az már más kérdés. Wan eddig tartózkodott az olcsóbb megoldásoktól és inkább a filmjei hangulatát változtatta feszültté. Ez egy ideig itt is jól működik, ám a rendező úr túlzásba esik. 

A film első egy órája nem szól másról, minthogy minél jobban a nézőre hozza a frászt, és ezért nem félnek bevetni rengeteg jumpscaret (hirtelen bevillanó kép, sokszor erős hangeffekttel fűszerezve), vagy szereplőket olyan hatásvadász jelenetekbe rakni, amikről tudjuk jól, hogy csak az ijesztegetés végett kerültek bele. 

screen-shot-2016-01-07-at-12_10_19-pm.png

Miután véget ér az első egy óra, kezdődik a cselekmény kibontása és innentől kezd érdekessé válni a film. Mind a házaspár, mind a család egyes tagjai kezdenek körvonalazódni és 2D-s papírmasékból hús-vér emberré változni, akikkel szimpatizálni tud az átlag néző.

Persze eközben sem feletkezünk meg arról, hogy horrorfilmet nézünk, és ezen a ponton Wan újra visszatalál régi önmagához, majd egy új karaktert behozva kezdetét veszi a rettegés, amit már a film első felétől is vártunk volna. Az apáca karaktere olyannyira kellő feszültséggel van megteremtve, hogy minden egyes perc, amit a vásznon tölt, emlékezetes marad, akár pár nappal vagy héttel később is.

mv5bmteynty3nzu0mjzeqtjeqwpwz15bbwu4mdewnta5mdkx_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

Kicsit olyan "durr bele mindent" tematikájú lett a Démonok között 2., és így gyengébbre is sikerült, mint az első rész. Persze még így is egy átlagon felüli horrorfilmről beszélünk, ami remekül van fényképezve, ám a rendezővel kicsit elszaladt a ló és ennek okán a 134 perces játékidő túl hosszúnak bizonyult. Talán ha egy kicsit feszesebbre vágja filmjét, akár jobban is működhetne. 

Pontok.png

imdb.png

8.0/10

sajat értékelés.png

6/10

Borító.png

tc_post.jpg

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr1008824892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása