Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Halálos iramban 7. – One Last Drive

2015. április 15. - csak Porter

fast-and-furious-7-paul-walker.jpg

„Régen azt mondtam, hogy negyed mérföldről negyed mérföldre élek. És azt hiszem, ezért vagyunk mi testvérek. Mert te is így éltél...”

Nyomokban SPOILERt tartalmaz

Ha a Halálos iramban-széria valamelyik részét nézed, fontos, hogy úgy ülj neki, hogy előtte teljesen kikapcsolod az agyad és nem vársz semmi valóságtartalmú dolgot benne, mert a készítők is (talán az első részt kivéve) úgy készítették el ezeket a filmeket, hogy valótlanabbnál valótlanabb trükköket vetnek be, amit részről részre csak fokoznak. De ez működhet 6 rész után is?

történet.png

Miután Dominic Toretto és csapata újra visszatérhetne Los Angelesbe, hogy a maguk módján éljék tovább életüket, az egyik barátjukat kórházba juttatja, a másikat megöli a bosszúszomjas ex-katona, Deckard, Owen Shaw bátyja. De nem hagyja ennyiben és ki akarja iktatni az öccsét leszedáló csapat összes tagját, így nincs más választás, mint még egy utolsó menet…

Vélemény.png

Amíg az ötödik részben történt reboot folytán inkább akciófilmekké váltak a folytatások, egy cseppet sem bántam, hiszen jól volt megcsinálva és élvezetes volt minden banális hülyeségével együtt a széria. Ám amilyen jól működött az utolsó két rész, úgy nem működött a mostani.

Ez elsősorban a rendezőváltásnak tudható be, mert míg Justin Lin remekül tudott akciójeleneteket rendezni, úgy nem tudott megbirkózni a feladattal James Wan, aki horrorfilmek készítésében nagyszerű, de itt nem igen találta el az arányokat. Több olcsó megoldást is alkalmazott, ami nem méltó egy Fast and Furiousra.

Rögtön a film első perceiben, amikor - a DvD-re készült Steven Seagal-filmekre jellemzően - 5 másodpercenként belegyorsít a jelenetben, és épp egy badass Statham-jelenetet ront el így. A másik ilyen idegesítő dolog - a mai akciófilmekre jellemzően (sajnos!) - az akciójelenetek agyonvagdosása. Attól, hogy másodpercenként van új vágás a jelenetben, még nem teszi izgalmassá azt, hanem pont, hogy követhetetlen és élvezhetetlen lesz tőle.

furious7b.jpg

Eddig is található volt a filmben rengeteg logikátlan hülyeség, de eddig még velük nevettünk rajta. Most eljött az a pont, amikor átestek a ló túlsó oldalára és rajtuk nevetünk, mert már tényleg hülyének néznek minket és most nem a repülőgépből kidobott autókra gondolok, hanem a szakadékba való ugratás kocsival, a drónharc vagy a film legröhejesebb jelenete, a Letty-féle újraélesztés. Na, ott már én is azt mondtam magamban, hogy „elmentek a fenébe!

Pedig volt a filmben jó pár élvezhető jelenet, hatalmas beszólások és a végén levő elbúcsúzás Paul Walkertől is nagyon szép lett, talán még sokan meg is könnyezik, de ugyanúgy jó pár fejfogósan hülye jelenet is akad, ami viszont sokat ront az élményből. Egyszeri kikapcsolódásnak megteszi, de azért egy Halálos irambantól többet várnánk.

Pontok.png

imdb.png

8.0/10

sajat értékelés.png

6/10

Borító.png

kcetkqm.jpg

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr297371508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása