Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Non-stop: Csak lebegnek, mint gólyafos a levegőben...

2014. március 11. - csak Porter

Liam Neesonról 10 évvel ezelőtt talán senki sem hitte volna, hogy az utóbbi évek egyik legkasszabiztosabb akcióhőse válik belőle. De hát az élet útjai kifürkészhetetlenek... Ha Matthew McConaugheyből tudtak anno romantikus limonádék sorozatos főszereplő szépfiúját csinálni, akkor hogy a viharba ne válhatna Neesonból egész hadsereg bűnözőket szétbrusztoló férfiállat!? Vagy valami ilyesmire gondolhatott Luc Besson, aki a 2008-as Elrabolva című baromi ütős akciófilmjében eresztette szabadjára a nyugdíjas igazságosztót.

történet.png

Bill Marks egy repülőjáraton teljesít szolgálatot, ő a felelős légi marsall. Az általában eseménytelen út helyett most azonban váratlan események zavarják meg az utazást. Minden azzal kezdődik, hogy egy sms-t kap, mely szerint 20 percenként meghal egy utas a fedélzeten, amíg nem érkezik meg 150 millió dollár egy megadott bankszámlára. Csak miután meghal az első utas, kezdik a hatóságok és a gépen utazó személyzet is komolyan venni a fenyegetést. Ráadásul pont Marks-ot vádolják meg azzal, hogy ő az, aki az egészet kitervelte és a gyilkosságot végrehajtotta...

Vélemény.png

Liam Neeson számomra csak egyszer volt hatásos akciószerepben, és az az Elrabolva első része. Mert utána hiába tűnt fel az Ismeretlen férfiben, a Fehér pokolban vagy a már-már vígjáték kategóriába sorolható Elrabolva 2.-ben, maguk a filmek annyira feledhetőre sikerültek, hogy egyszerűen alkalmam se volt rá, hogy 2008 után ismét tökösnek mondhassam a brit színészt. Persze mivel javarészt akciófilmek, így nem is nagyon a színészi alakításon van a hangsúly és persze itt se ez ment a szórakozásom kárára. 

Az első egy órával semmi bajom se volt. Egy viszonylagosan jól felépített thriller vette kezdetét, és ez remekül is ment mindaddig, amíg csak az elkövetőt keresték. Volt benne izgalom, volt benne feszültség és lehetett találgatni, hogy vajon ki az a kis "gengszter", aki ilyen csalafinta módon részesíti orális örömökbe (persze csak képletesen) a mi öreg Neeson marshallunkat. 

Majd ezek után, mintha a forgatókönyvírókon lobotómiát hajtottak volna végre, és azon kezdtek volna el versengeni, hogy ki tud nagyon marhasággal túllicitálni a másikat. Mert olyan gyorsan csapott át ez a pofás kis thriller egy idétlen baromságtengerbe, hogy azt tanítani kéne a "Hogy b*szd el saját filmedet" nevü felvilágosítóórán. De nem elég, hogy idiótának nézik a nézőket, de még azt az 5 verekedős jelenet is meghaladta a készítők képességeit, úgy szétvagdosták azokat.

Nem mondom, hogy olyan sokat vártam ettől a filmtől, sőt még az első egy órában bizakodni is kezdtem, hátha mégis egy jó film kerekedik ki belőle, ám az azt követő játékidő egy rossz paródiába lépett át és rontotta le szépen a filmet. Nem baj, egyszer nézhető... (az első egy óra)

Pontok.png

imdb.png

7.4/10

sajat.png

5/10

Borító.png

Előzetes.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr795854933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása