Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Hangya és a Darázs: Ilyen egy remek kisfilm a Marveltől

2018. július 26. - csak Porter

ant-man-and-the-wasp-art-1.jpg

A Disney megszokott biztonsági játékát először három éve rúgta fel, amikor bemutatta A Hangyá-t. Ez a "kisebb" project lehetett volna a stúdió első nagyobb bukása (főleg úgy, hogy a forgatás előtt rúgta ki a film készítőjét, Edgar Wright-ot), ám a kevésbé ismert hős első kalandját bemutató film méltóképpen vette az akadályt és siker lett belőle.

Be is rendelték a folytatást, ezúttal már egy társat is kapott maga mellé a főhősünk, csak kérdéses volt, hogy az év eddigi két nagy monstruma mellett (Fekete Párduc, Bosszúállók: Végtelen háború) egy ilyen "visszafogottabb" darab hogy fog helyt állni: Hozni fogja a kötelezőt, mint az első rész, vagy már elege lett a közönségnek egy időre a szuperhősökből?

mv5bmtc0mdk5mdg0ml5bml5banbnxkftztgwmtqxmzkzntm_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al_1.jpg

A történet az Amerika Kapitány: Polgárháború cselekménye után játszódik, amikor a történteket követően Scott Lang vádalkut köt a rendőrséggel és emiatt házi őrizet alá kerül. Dr. Hank Pym és lánya, Hope azóta nem is beszélt Scott-tal, ám egy különös látomást követően újra a segítségét kérik...

Három éve A Hangya kimondottan pozitív csalódás volt. A címszereplőhöz méltóan visszafogott szuperhősfilmet kaptunk, amiben nem kellett világpusztulást megakadályozni, nem kellett olyan gonoszt legyőzni, aki világuralomra akar törni és ezzel a minimalista stílussal kellően üde színfolt volt a sok gigászi Marvel-film között.

mv5bodvmzdqwzwytzdkwzi00mdc0lwi4mwety2jiyzg3yjgyodmwxkeyxkfqcgdeqxvynzk3nduzntc_v1_sx1777_cr0_0_1777_998_al.jpg

Szerencsére ezt a nyomvonalat követi a második rész is, minden tipikus folytatásos hibát elkerülve. A "nagyobb, hosszabb, látványosabb" helyett a kreativitásé a főszerep, és ha a történetben nem is hozott semmi újat, megvalósításában ismét törekedtek az ötletességre. 

Az akciójelenetek ismét ütnek - talán még jobban is, mint az első részben -, a két főhős közötti kémia pazar, a poénok színvonalát remekül tartották erre a részre is, valamint Paul Rudd még mindig telitalálat a címszerepben

mv5bmje3mzixnze0mv5bml5banbnxkftztgwmtk5ntk2ndm_v1_sx1777_cr0_0_1777_937_al_1.jpg

Ami miatt még erősebb darab A Hangya folytatása elődjénél, hogy a gonoszok oldalán egészen ötletes karaktereket sikerült behozniuk a történetbe. (Sőt, ebben az évben csupa jó ellenfeleket kaptak a hősök.) Szellem háttértörténete kellőképpen meg volt alapozva ahhoz, hogy meg tudjuk érteni az ő álláspontját is.

Összességében A Hangya és a Darázs még szórakoztatóbb élményt nyújt, mint a első rész. A főszereplőpáros remekül működik együtt, a látvány nagyon oda van rakva, a poénok ismét ütnek, valamint a sztori és az ellenfelek is jól vannak megírva. Ha két nagyobb szabású szuperhősfilm között kapunk egy ilyen kisebb, de színvonalas kalandot, akkor egy rossz szavam sem lesz...

mv5bymy0yjm4ztctytbhys00nzdilwi4n2etyjayntg5yme1mdvkxkeyxkfqcgdeqxvynzk3nduzntc_v1_sy1000_cr0_0_1499_1000_al.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr614144011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása