Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

LEGO Batman - A film: A gyerekek Deadpoolja

2017. március 20. - csak Porter

the-lego-batman-movie-characters-image.jpg

2014-ben hatalmas pozitív csalódás volt sokak számára A LEGO-kaland. Phil Lord és Christopher Miller agymenése rengeteg vicces dolgot tudott felmutatni, ezek közül is talán Batman karaktere volt az, ami minden egyes percében ellopta a showt, így nem is volt kérdéses, hogy az ő főszereplésével is készülnie kell egy mozifilmnek. A kérdés már csak az volt, hogy a jópofa mellékkarakterben van-e annyi potenciál, hogy egy saját filmet is el tud vinni a hátán?

Erre a kérdésre a film első percében megkapjuk a választ, amikor Batman - Deadpoolhoz hasonlóan - már az első jelenetnél negyedik falat ledöntő poénokkal viccelődik és A LEGO-kalandban már megtapasztalt poénáradat egészen a játékidő végéig kitart. 

undefined.png

Mondhatni ilyen jó Batman-filmet talán a Christopher Nolan által rendezett Batman-trilógia óta nem láttunk. Miközben néztem, elgondolkodtam, hogy a Warner Bros. stúdiónak talán hagynia kéne a képregényfilmjeit, és ilyen szuperhős történetekkel kéne előállniuk, mivel ez nagyon megy nekik.

Legjobban azoknak fog bejönni ez a Batman-kaland, akik eléggé ismerik a Sötét Lovag eddigi történeteit. Nekik igazi rajongói film, mivel rengeteg filmes utalás, képregényes kikacsintás és sok ismerős karakter köszön vissza legófigurák formájában.

mv5bnwfimtrlzjutmwi3zi00odmylwe0ogytzdnhzgi4yjbjy2ril2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjy5mtawodq_v1_sx1776_cr0_0_1776_744_al.jpg

Persze ezen kívül is olyan sokrétű poénforrásból dolgozik a mese, hogy az korosztálytól függetlenül, kicsik és nagyok egyaránt remekül fognak szórakozni rajta, valamint csakúgy, mint a már említett 2014-es filmnél, itt is pazar módon használják ki az eredeti játék adta ötleteket és lehetőségeket.

A LEGO Batman egyetlen hibája, hogy az utolsó 20 percben emlékeztetnek rá, hogy ez mégis csak egy inkább gyerekeknek készült mese, így nem maradhattak el a nagy tanulságok és a tipikus animációs befejezés sem, ami kicsit levon a végeredményből.

mv5bmtuwnzgynzeyn15bml5banbnxkftztgwmta2mjczmti_v1_sx1777_cr0_0_1777_744_al.jpg

Összességében remekül sikerült és egyáltalán nem lett felesleges próbálkozás a LEGO Batman - A film. Elképesztően vicces, a poénok sokfélék, a főszereplő baromi ütős és ami a lényeg, egyáltalán nem veszi komolyan magát egy percig sem. Megy is rá a 8/10, és remélhetőleg még sok ilyen animációs filmet kapunk a következő években.  

timthumb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr3912284525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása