Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Kamuzsaruk - (Let's Be Cops)

2014. szeptember 08. - TheKrisz


történet.png

Két jó haver (Damon Wayans, Jr. és Jake Johnson) az évszázad ugratására készül. Szerintük egy nagy poén érdekében nem ciki rendőrnek öltözni, és kicsit járőrözni békés környékükön: a zsaruknak úgysincs soha semmi dolga arrafelé. Kivéve most. Ugyanis színre lép egy maffiózó (James D'Arcy), aki nem a vicc kedvéért hord magánál piszolyt. A két barát hiába magyarázza, hogy ők csak játékból vettek egyenruhát. Az egyikük barátnője (Nina Dobrev) segítségével kénytelenek beleélni magukat a szerepbe. Akarva-akaratlan, felveszik a harcot a szervezett alvilággal.

Vélemény.png

A filmről megint nem tudtam sokat, csak az alap koncepciót, miszerint két jó barát, zsaru akar lenni, hogy legyenek valakik. Ennyit derítettem ki abból a kis részletből, amit elcsíptem a filmhez, de épp elég volt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésemet, és a moziba vessem magamat.

Nos, én egy lazulós, könnyed vígjátékra vártam, de itt, kérem szépen, dőlnek a poénok. Valóban szakadni lehet ezen a filmen. A történet eleje gyorsan adja magát, hamar (ál)rendőrnek állnak, ez egy piros pont, mert nem szeretem lassan beindulós filmeket, már vígjátéknál. Az egész szituáció és komédia egyébként erre épül. Nagyon kihasználják ezt a területet viccek terén, szinte sírva és hangosan lehet röhögni egy-egy jelenet alatt. 

Később megnézve az előzetest, egyáltalán nem lőnek le olyan sok mindent. Viszont egy hajszálnyi elgondolkodtatást is ad a film, de nem viszik túlzásba a drámát. A lényeg, hogy a történet előrehaladtával a főszereplőknek tényleg rendőrré kell válniuk, legalábbis úgy kell viselkedniük. A bénázásuk tetszett és, a többit már nem lövöm le, mert spoiler lenne. Úgyhogy irány, ha nevetni akartok, ez garantált! Jobb, mint a Női szervek!

Pontok.png

imdb.png6,8/10sajat.png8/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr86667961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása