Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Noé (Noah)

2014. augusztus 26. - thedirtybee

noe3.jpg

történet.png

Bátorságról, önfeláldozásról és reményről mesél Darren Aronofsky, amikor a közönség elé tárja személyes vízióját Noéról. Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja Noét, azt az embert, akit Isten nagy feladatra választott ki, mielőtt vízözön pusztította volna el a világot. A film lenyűgöző vizuális kalandra hív, miközben olyan örök témákat boncolgat, mint jó és rossz küzdelme, pusztítás és kegyelem, remény, család és új esélyek lehetősége.

Vélemény.png

Nos kezdeném azzal, hogy a filmben nagyon kellemeset csalódtam, mert jómagam is, ahogyan sokan mások, hát nem épp erre számítottunk. A film egy történelmi kalandfilmnek volt titulálva, de azonban szerencsére ez másképp alakult, mivel egy posztapokaliptikus vallási drámát kaptunk. Konkrétan nem volt olyan perce a filmnek amit ne élveztem volna, Darren Aronofsky egy filmzseni, ezt bátran ki merem jelenteni, mert a viszonylag fiatal író-rendező és az Oscar-díjas Russell Crowe megalkották az év egyik legjobb filmjét!

Az első fele bemutatja a helyszínt és a hőseinket, a történetvezetés kiváló, nagyobb hangsúlyt szinte mégis csak Noé (Russell Crowe) víziói kapnak. A történet a Mózes könyvében leírt eredeti alapjaira támaszkodik azonban sok helyen nagyon eltér, de ez jó hisz a drámai oldal is ebből bontakozik ki. Noé fiainak nincs felesége, csak Ila (Emma Watson) akit örökbe fogadtak és hiába köti a lányt szoros érzelmi szál az egyik fiúhoz, mert a lány meddő!

Na de itt abba is hagyom, a többi már spoiler gyanús lenne, és egy ilyen remek alkotásnál javaslom mindenkinek, hogy nézze meg! A film maga egy laza 134 perces tömör sokatmondó alkotás, szóval aki komolyan gondolja az szakítson időt rá! Jó szórakozást hozzá!

Pontok.png

imdb.png

6,1/10

sajat értékelés.png

9,5/10

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr866639269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása