Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The Purge: Anarchy - Neked mit jelent?!

2014. augusztus 18. - Nikosssz

történet.png
Amerika Új Alapító Atyái meghívnak téged az éves Megtisztulás ünnepére. Ezen az éjszakán minden bűn törvényessé válik 12 órára. Míg az előző rész, A bűn éjszakája egy család sorsát követte nyomon a Megtisztulás végzetes éjszakáján, az anarchia éjszakája egy csapat véletlenül összeverődött ember viszontagságainak krónikája a bűn éjszakáján a pokollá változott városban, ahol minden sarkon újabb veszély, és újabb fordulat leselkedik.

Vélemény.png

A film az első részével elég sok nyereséget termelt, mivel egy teljesen új történettel álltak elő. Ennek következtében sorra is került a folytatás, ami már nem sok újat mutat történetben, sokkal inkább csak annak részleteiben. De vajon ebből csinálhattak egy olyan filmet, ami méltó folytatást jelent, az amúgy elég sikeres elődjéhez? A tovább után olvashatjátok!

Szóval amerikában elterjedt az éves tisztogatás, aminek keretében , 12 órán át, nem üzemel a rendőrség, a kórházak, és semmi ilyen intézmény! Egyszerűen estétől reggelig bármit csinálhatnak az emberek, nem lesz semmilyen következménye. Vagyis, az újabb részben már elő van írva, hogy milyen kaliberű fegyver megengedett maximum. Ezenkívül, az embereket mutatja be még jobban arról az oldalról, amilyenek. Az első rész kritikájában már szó volt róla, milyen lehetne ez igazából, és ez a második része teljesen reálisabb ilyen téren. Nemcsak, hogy a szegények járnak a legrosszabbul, mivel nem tudják biztosítani a házaikat, de tökéletesen mutatja be, hogy a gazdagabbak, miként próbálnák meg túlélni az éjszakát. Mivel számukra teljesen unalmas lenne, a teljesen védett házban, ezért kimerészkednek az utcákra is, és sokan egy szórakozást nyújtó vadászatra is elmennének, rengeteg pénzért.

Ebből adódóan a film több szempontot vizsgál át. Találkozhatunk itt olyanokkal akiket a bosszú hajt, van akit a pénz, van aki azért csinálja mert jól szórakozik, és persze vannak, akik csak túl szeretnék élni. Amit hiányolok a filmből azok az olyan nincstelenek, akik bepróbálkoznának egy-egy banknál, hogy a következő tisztításokat már teljes biztonságban vészelhessék át. A filmben ezenkívül tényleg minden gyilkolni vágyó típust láthattunk.

A jelmez tervezés tökéletes, főként a motoros-furgonos csapatnál. Egyszerre félelmetes és szimplán jó. A gazdagokat is szépen festik le, és nem csak az öltönyre, de a járműveikre is gondolok. Azonban ezek nincsenek hatással a film nagyobb részére, amiben tömérdek baromságot láthatunk, amiből nem szeretnék példát mondani, mert tényleg rengeteg van benne.

A szereplők közül igazából egy embert ismertem fel, aki nem más mint Frank Grillo, akit utoljára az Amerika Kapitány másdik felvonásában láthattunk. Ő elég jó karaktert kapott, amit kellően jól tudott megformálni! A többiek mellette pedig csak úgy vannak!

Szóval a film nem sokban változtatott, maximum a csomagoláson, de még így is el tudták adni, ami esélyt adhat egy 3. részre is. Bár remélem ez nem fog bekövetkezni, még ha a 2. része tetszett is. Szóval a film nem rossz, talán még üti is az első részt, de semmiképp nem kéne neki még egy folytatást adni, mert hamar ráunhat az ember. Bár ez sem mindig igaz, ha nézzük például a Végső állomás filmeket, aminek amúgy egy igen fordulatos befejezést adtak. De az más téma. Most erről a filmről van szó, és egyszeri megnézésre bőven tudom ajánlani, főként, ha az első része tetszett. Ha nem akkor ez sem fog valószínűleg! Jó szórakozást! :)

Pontok.pngimdb.png6,7/10sajat.png8,5/10Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr36609271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása