Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

American Mary (2012) - Két Kanadai Magyar nő sikertörténete.

2014. augusztus 16. - Near93

1781096_713519642034174_1641520160175142953_o.jpg

történet.png

 

Mary (Kathrine Isabelle) minden erejével azon vagy hogy jó sebész lehessen belőle, viszont anyagi gondok miatt kénytelen a könnyű pénzszerzési módot választania, így hát jelentkezik egy kuplerájba. Az interjú során azonban a főnök a sebészi segítségét kéri egy embere ügyében. Természetesen rengeteg pénzt fizet neki, így a szükség úgy hozza hogy élesben is kipróbálja tudását. Ezt követően számtalan bizarr, és gyomorforgató kéréssel mennek hozzá emberek, és ő beindítja Underground plasztikai sebész vállalkozását.

A dolgok úgy néz ki jól alakulnak, de egyik nap két tanára elhívja egy házibuliba, amiről kiderül hogy egy kényszeres orgia party. Maryt elkábítják és az aktust videóra is veszik. Ekkor az amúgy gyönge természetű lány, a kupleráj vezetőjét megkéri hogy kapja el a két tanárt, hogy aztán ő sajátosan elégtételt tegyen. A bosszú viszont nem olyan édes. A lány lassan függő lesz a sok műtéttől, amiket elvállal, majd a főnökkel való viszonya is kezd belsőségesebbé válni.

Vélemény.png


Érdekes film, azt meg kell hagyni, viszont szerintem ez nem a klasszikus értelembe vett horror. Itt nem a gyilkolásokon borzongunk el, mert abból kevés van, hanem hogy az emberek milyen beteg dolgokat képesek művelni magukkal egy plasztikai műtéttel. Ezzel pedig kijelenthetem hogy ez a film egy tökéletes társadalomkritika.

Kathrine Isabelle lubickol a szerepben. Egy ilyen karakter pont a hitelességben bicsaklik meg, de ő finom és visszafogott játékával pont hogy hitelessé válik, arról nem is beszélve hogy a kezdetben kétbalkezes kedves lányból átalakuló vérengző ribancot nagyon jól elő tudja adni. Mind két oldalon tökéletes.

A Soska ikrek (Jen és Sylvia) egy egészen egyedi hangulatú filmet hoztak össze. Mindenféle nemi megkülönböztetést félretéve, érződik a filmen hogy ezt nő rendezte, de pont ettől válik olyan érdekessé. És mivel ez a második filmjük, így még azt is meg lehet bocsájtani hogy a párbeszédek nem mindig a legjobbak, sok jelenet el van húzva, a vége pedig kapkodós lett. Kezdésnek ez így tökéletes.

american-mary.jpg

Egyébként a testvérpáros magyar származású kanadai állampolgárok (ez nem humbug, a szüleik Magyarországon éltek és Sylvia beszéli is a magyart) amit úgy tűnik felvállalnak, ugyanis a főszereplő Mary családja is magyar. Ezt egy párbeszédből tudjuk meg. És a páros még szerepet is vállaltak a filmben.

Idén egyébként két horrort is láthatunk a lányoktól. Az egyik az elég középszerű Menekülj című horror folytatása, a másik pedig az ABC's of death második részének egy történetecskéje. Én  remélem, hogy a műfajon belül sikereresek lesznek.

Pontok.png

 

imdb.png6,3/10

sajat.png7/10

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr36609313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása