Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Dom Hemingway - Kellett ez?!

2014. július 21. - Nikosssz

történet.pngDom Hemingway (Jude Law) nagymenő széftörő, aki laza, szórakoztató, szabad szájú és veszedelmes. Tizenkét börtönben töltött év után ismét London utcáira szabadul - végig tartotta a száját, ez pedig nincs ingyen: be akarja gyűjteni, amivel ezért tartoznak neki. 
Legjobb barátjával, a hű és kitartó Dickie-vel (Richard E. Grant) az oldalán Dom meglátogatja a maffiafőnök Mr. Fontaine-t (Demián Bichir), hogy megkapja a jutalmát. De Domot az itallal és droggal újratöltött egója meggyőzi, hogy amit elvesztett, azt nem pótolhatja semmi. A határtalan szórakozás és egy autóbaleset után Dom arra is rájön, hogy elsősorban a lányával, Evelynnel (Emilia Clarke) kell újraépíteni a kapcsolatát. De Dom azt csinálja, amiben Dom a legjobb: mindent összerombol.

Vélemény.png
A film kezdőjelenetében már gondolkodtam rajta, hogy inkább kikapcsolom, és azt kell mondanom, hogy számomra az lett volna a legjobb megoldás. Bár Jude Law a filmet remekül kitölti az alakításával, de érződik, hogy a sztori amolyan se füle se farka módon került a vászonra. Szóval az első pár perc alapján mindenki eldöntheti, hogy érdekli-e őt egy ilyen színvonalú film másfél órában!

A sztori, mint említettem, nincs elkezdve se, és befejezve sem úgy igazából. Ezen belül is szlalomozik két fő szempont között. Az egyikben a fő karakterünk azt hiszi, hogy 12 év letöltött idő után még mindig ő a király, és nála az irányítás. Ez a része jobban bővelkedik a trágárságban és a feketébbnél is sötétebb humorral, ami engem már nem tudott megmosolyogtatni sajnos. Bár ha a színész szemszögéből nézzük, akkor neki ez volt előnyösebb szemben a másik szemponttal, ahol a családdal próbál foglalkozni. 

A film fő jellemvonása az, hogy minden harmadik kiejtett szóra egy káromkodás jut, úgyhogy ha valakinek nincs szókincse ilyen téren, annak a film után sok újdonság fogja elhagyni a száját. Azonban szinkronnal mégis azt kell mondjam remekül passzolnak a szövegek Jude Law karakteréhez.

Jude Law egy olyan hihetetlen alakítást nyújt, ami egy értelmes filmben simán nyerhetne valamiféle díjat is, de egy ilyen filmben úgy tűnhet, hogy a vacak alakítás is csak jobb lehet a sztorinál. Szóval Jude igazából jobban megválogathatná, hogy milyen filmekben vállal szerepet a továbbiakban. Richard E. Grant karaktere már jobban passzolt a film színvonalához. Nem a színésszel van a baj, hanem azzal amit a nyakába varrtak. Egyszerűen nem tudtam értékelni azt a jelenetet amiben egy kis szerepet kapott.

Egyszerűen ez a film az a kategória, ahol azt mondhatjuk, hogy feleslegesen vette el az időt az életünkből. Azért ha valakinek még is erre esik a választása a megtévesztő iMDB szerint, annak jó szórakozást kívánok! :)Pontok.pngimdb.png6,2/10sajat.png3,0/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr836528945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása