Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A Lego kaland - Minden szupi szuper!

2014. április 02. - Nikosssz

történet.png

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket majd meglátjuk hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol - de alig érti, mi zajlik körülötte.Vélemény.png

Őszinte kérdéssel kezdem! Ki félt tőle, hogy a mese tönkre vágja az egész LEGO világot, amit eddig szépen sikerült felépíteni? Bevallom én is ide tartoztam. Aztán szépen sorban a megjelenés után jöttek a pozitív vélemények, és azok az állítások, hogy már meg is van 2014 legjobb animációs filmje. Aztán rászedtem magamat a mozira, és azt kell mondjam nagyon jót kell alakítania annak, aki ettől jobb animációs filmet szeretne készíteni az idén.

Szóval legyen az, hogy mekkora ötlet, hogy az egész mese LEGO-ból áll. Az épületek, a szereplők és minden! Mégegy hatalmas pozitívum az, hogy egy rakás ismerős arcot láthatunk. A legjobb ezek közül Batman, de ott van Superman, Zöld lámpás, Gandalf és a Star Wars szereplői. Persze ezenkívül még biztos lesz pár ember/szuperhős, akit megismer mindenki. A végén a bevágás, hogy ez az egész csak egy kisgyerek játéka, még jobbá teszi az egészet, és meg is lepő kicsit. Szóval vizualitás, és a szereplő legok pipa.

A zenék. Az előzetesben egy rakás jó zene van, ami hiányzott a filmből. Ehelyett a szupi szuper zenét hallgathatjuk, amit mindenki ismer. Szóval a zenei téren kicsit csalódtam az előzetes láttán, de nem is erről szól a film. A további hangeffektek viszont tetszettek.

Gyerekfilmhez talán kicsit túlzott az akció, de még ez is belefér. A poénok viszont taroltak. Kicsik és felnőttek egyaránt nevetgéltek a székek közt. Ezt mind meg lehet érteni, hiszen tényleg voltak nagyon jó pillanatok benne. A szinkronhangokra is figyeltek, és ismert színészeket kértek fel, hogy hangot adjanak, a képeknek.

Nem is húzom tovább a véleményemet, csak ajánlom, hogy mindenki menjen el a moziba, és nevessen egy jót! Pontok.pngimdb.png8,3/10sajat.png10/10Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr295890551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása