Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The Walking Dead - Lezárult a 4. évad!

2014. március 31. - DavidRawrr

történet.png

A két szolgálatban lévő rendőr, szolgálati kocsijukban épp családi dolgaikat ecsetelgetik egymásnak, amikor a rádiójukon riadóztatják őket egy autósüldözéshez. Két rendőrautóval állják el a szökésben lévők útját, akik kisvártatva meg is érkeznek, nyomukban másik két rendőrautóval. A menekülők autójának kereke kilukad a szöges úttorlaszon áthaladva, majd felborulnak. Rövidesen tűzharc alakul ki a banditák és az őket feltartóztató rendőrök között. Rick könnyelműségének köszönhetően az egyik hátramaradt fegyveres megsebesíti. Eszméletét veszti, majd a kórházban félkómában csak annyit hall, hogy az őt meglátogató társa beszél hozzá, és virágot visz neki.

Vélemény.png

Lezárult egy újabb, számszerint a 4. évad az AMC nagysikerű horror-dráma sorozatából. Az egész évad teljesen más volt mint az eddig megszokott, korántsem volt annyira pörgős és akciódús, mint az eddigiek, ám - lehet velem vitatkozni - pont ez adta meg a varázsát ennek az évadnak. Jóval érzelmesebb, drámaibb részeket kaptunk a rendezőktől, volt akció, ám úgy volt eloszlatva az egész, hogy közbe minden szereplő egy másik, emocionálisabb énjét ismerhettük meg. És nekem ez nagyon tetszett, így még érdekesebb volt, még.. úgymond hangulatosabb.

Na de nézzük mit hozott nekünk a 15. és a - szezonfinálé - 16. rész!

Már jóval korábban az volt a fő cél szinte mindenkinek, hogy elérjék a Végállomást! Szinte tiszta terepen, néha akadályokba ütközve, de bőszen tartott mindenki a célirányba. Megismerhettünk új embereket, hogy kicsit spoilerezzek egy olyan szereplő is előbukkant aki tudja az egész zombi apokalipszis okát. Tekintve, hogy a korábbi nagy csapat szétoszlott, néhányuk új csapatba szegődött, mint azt mondtam, új énjüket ismerhettük meg a szereplőknek. Szinte teljesen kibontakoztak ezek a személyiségek az utolsó két részre, melyek során kaptunk drámát, meglepő fordulatokat, akciót is. Daryl makacssága az új csapatban nem tetsző, Carl teljesen másképp tekint az apjára már mint korábban, Glenn és Meggie is kétségbeesetten keresik egymást, sikerrel. (Bocsi spoiler!) A 16. részben végül az egykori csapat egymásra talál, ám igen meglepő módon... És, hogy miként zárul a 4. évad? Elég erősen beharangozzák, hogy mire számíthatunk, az 5. évadban. Megérzéseim szerint, újabb pörgős évadot kapunk, ezután a mélyen érzelmes, kicsit kalandozós évad után!

Aki szemfüles volt észrevehette, hogy mindegyik évad kiéleződik valamire, és éppen ezért lesz nagyon érdekes ez a sorozat! Várós az új évad, várósak az új kalandok!

Pontok.png

imdb.png8.8/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr545887827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása