Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The Walking Dead S04E14 - The Grove

2014. március 18. - DavidRawrr

történet.png

A két szolgálatban lévő rendőr, szolgálati kocsijukban épp családi dolgaikat ecsetelgetik egymásnak, amikor a rádiójukon riadóztatják őket egy autósüldözéshez. Két rendőrautóval állják el a szökésben lévők útját, akik kisvártatva meg is érkeznek, nyomukban másik két rendőrautóval. A menekülők autójának kereke kilukad a szöges úttorlaszon áthaladva, majd felborulnak. Rövidesen tűzharc alakul ki a banditák és az őket feltartóztató rendőrök között. Rick könnyelműségének köszönhetően az egyik hátramaradt fegyveres megsebesíti. Eszméletét veszti, majd a kórházban félkómában csak annyit hall, hogy az őt meglátogató társa beszél hozzá, és virágot visz neki.

Vélemény.png

MEG-DÖB-BEN-TŐ! Így tudnám a legjobban jellemezni a finálé előtti 3. részt. Tényleg ahogy néztem, és folytak az események, a végére tátva maradt a szám! Noha a készítők egy lassabb tempójú, beszélgetős, tervezgetős részt adtak ki a kezeik közül, mégis az egész így egyben tanulságos, elgondolkodtató, szomorú volt.

Ezúttal Tyreese, Carol, Lizzie és Mika került a középpontba. Sikerült találniuk egy biztonságos helyet és tervezték a letelepedést, közben az egymás közötti kapcsolatok nagyon jól megnyíltak, és rengeteg beszélgetős rész során még inkább megismerhettük a szereplőket. Ezután jött a 'robbanás', és egyik pillanatról a másikra azt vettem észre, hogy tátva a szám és nem igazán vágom, hogy mi is történt. A rész remekül ábrázolta, hogy ebben a fiktív valóságban egy ember mennyire változhat meg, az adott körülményektől és eseményektől. És egy gyermek méginkább átfordul önmagán, főleg úgy, hogy nincs szülői segítség. Elmosódott az értelem és a veszélyt övező határvonal, és valami megdöbbentő cselekmény folyt le a szemünk előtt. Hogy a döntések jók, vagy rosszak? Azt mindenkinek saját maga kell eldönteni!

Nos... A The Walking Dead mindig képes újat mutatni, ámbár ez a rész megosztó lehet, de aki megnézi, 100%, hogy kiakad! És már csak 2 rész maradt az évadból, most lesznek csak igazán izgalmas események.. Vagy nem?

Pontok.png

imdb.png8.8/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.pngOnline megtekintéshez kattinst ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr325867800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása