Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

DOOM - A játék valósággá vállt?

2014. február 26. - DavidRawrr

történet.png

A Mars egyik távoli kutatóállomásán valami baj történt, az odluvai állomással megszakadt az összeköttetés. Ötös szintű karantén lép érvénybe, és bevetik a Gyorsreagálású Harci Osztagot. A Fõtörzs vezette osztagnak sikerül lezárnia a Föld felé vezetõ átjárót, majd elindulnak felderíteni az állomást. A tengerészgyalogosok ismeretlen eredetű, rémséges szörnyekkel találják magukat szembe, amelyek lesben állnak minden fal mögött, és a telep termeiben és alagútjaiban ólálkodnak, hogy legyilkolják a még életben lévõ embereket.

Vélemény.png

Talán senkinek sem kell bemutatnom a DOOM játékot. Egy meghatározú jellegű játék volt az informatika világában. 1993-ban kaptuk meg az elsőt, mely mai szemmel béna, pixeles, unalmas (már akinek).. Ám akkoriban olyan technikát képviselt amit sok sok játék akkoriban még nem tudott. További 2 rész készült hozzá, 2004. szeptemberében kaptuk meg a DOOM III-at, fejlet, gyönyörű grafikával, rémisztő hangulattal, akciódús játékmenettel. Majd 2005 októberében lépet színre a DOOM film.

Azért kellett ez a bevezető, mert mégiscsak egy játék megfilmesítéséről van szó, tudjuk akkor az előmenetelt. Voltak már próbálkozások korábban ilyen kategóriában, hol jobb, hol kevesebb sikerrel. Ám ezzel a filmmel jó helyre nyúltak, sikerült kihozni belőle a legjobbat!

Nos, a történet valamennyire hasonlít az egész DOOM mizériára, épp most kezdtem kijátszani a 3. DOOM-ot és felfedeztem egy-két hasonlóságot. De túl sok köze nincs igazán a játékhoz, jóval másabb, és ez nem is rossz. Hamar belecsap a lecsóba a film, de még ez is megbocsátható. Elég részletes, de ha játszottunk a játékkal azért már kiszámíthatóbbá válik a film! Anno én ezt a filmet úgy láttam, hogy még egyik játékkalal se játszottam, és nekem okozott meglepetéseket!
Szóval a történet, átvezetés és dialógus felhozatal elég korrekt! A dialógusok néha csak unalmas süketelésnek hatnak, de alapjába véve nem vészes!

A másik pozitívum az ötletesség! Nekem nagyon tetszettek a felmutatott technikák, pl. a teleportáló kapu.
A másik nagy kedvenc a film vége felé megjelenő FPS nézetű jelenet. Lehet mai szemmel nézva nem túl élethű, de még így is iszonyat élményes és hangulatos. Jó ötlet volt beletenni ezt!

Szereplők terén jobbakat nem is választhattak volna! Dwayne "The Rock" Johnson (Sarge) jól illik a parancsnoki szerepbe. Hozza a kőkemény harci figurát, de fura volt őt látni ilyen "régről". Manapság talán mégjobban tudta volna hozni. De nem lehet rá panasz! Karl Urban (John Grimm) jártasabb sci-fi szerepekben és hozta is a formát, nagyon jó, nagyon megnyerő karaktere van. Rosamund Pike (Samantha Grimm) is jól teljesít mint tudós csajszi, bár számomra néha idegesítő a szerepe és unottnak is tűnt párszor.

Összefoglalva: aki egy jó kis hentelős, borzongós akció sci-fi-t akar látni, mindenképp nézze meg, a játék kedvelőinek pedig kötelező!

Pontok.png

imdb.png5.1/10

sajat.png8.5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr255833844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása