Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Vadkaland (The Wild)

2014. február 16. - Nikosssz

történet.png

Amint az utolsó gondozó is kiteszi lábát a New York-i állatkert kapuján, indul a buli, a hancúr. Egyik nap azonban valami megzavarja az állatok felhőtlen jókedvét: Sámson oroszlán egy szem fiát elhajózzák a természetbe, hogy visszatelepítsék vadon élő társai közé. Az ifjú sörényesnek viszont egyáltalán nem fűlik a foga ehhez. Sámson vezetésével mentőexpedíció indul. Larry, a széllelbélelt anakonda, Benny, a városi mókus, Bridget, a városi élethez szokott zsiráf, valamint Nigel, a csípős megjegyzéseiről híres koala elkísérik barátjukat a városi dzsungel veszedelmein át a rettegett vadonba.Vélemény.pngKöhmm... Korhatár nélkül megtekinthető... Micsoda?!... Az elején még támogatható is lenne ez a besorolás, amikor még az állatok partyznak az állatkerben, de kérem, a későbbiekben a beszólások, és maguk a karakterek is olyanná válnak, amire nemhogy a 6-os de néhol a 12-es is elférne. Na de hát nem tudom ezt ki döntötte így el, de sok sikert hozzá.

Akkor a mesére rátérve. Eleinte olyan érzésem volt, mintha a Madagascar mese olyan változatát nézném, ami alacsonyabb költségvetésből, és alig módosított történetből állna. A későbbiekben szerencsére kilábalnak ebből a stílusból és eléggé egyedi iramot kezd diktálni. Már annyira egyedi amennyire lehet egy ilyen jellegű Disney mese. Ugye az alap mindenhol ugyanaz, mert az megszokott és bevált. Főszereplők bemutatása, bonyodalom, elkezdenek kutakodni, mindenki boldog. Ezzel semmi gond, erről is kell szólni egy gyerekeknek szóló mesének. De a körítés amit kaptunk hozzá már kicsit sem mondható gyerekeknek valónak. Nigel, aki kinézetre tényleg ˝cuki˝, olyan megjegyzéseket tesz, amik eléggé utalóak lehetnek nem gyerekeknek szóló témára. Ez azért eléggé zavart. 

A karakterek teljesen jól kitaláltak, és itt is csak a fele hasonlít a Madagascar-ra. Az oroszlán megegyezik annyi különbséggel, hogy itt van neki egy kicsinye is. A zebra helyett itt egy mókus a legjobb barát, a zsiráf megmaradt, csak itt nem ő a kótyagos, hanem inkább a vízilót váltsa fel. A széllelbélelt zsiráfot pedig az anakonda váltsa fel. De ki a koala?... Julian király? Erre mondjuk nem jöttem rá, de nem is kellene ezt boncolgatni. Akik tetszettek azok a kaméleonok voltak, csak kár, hogy kevés szerepet kaptak.

Ami viszont kifogástalan ebben az animációs mesében azok a zenék. Számomra igencsak meglepő volt, amikor felcsendült a Coldplay - Clocks c. zenéje. Igencsak oda illett a dallama miatt. Az, hogy szövegileg mennyi köze volt az adott jelenethez más kérdés, de akkor is úgy éreztem telitalálat! Ezenkívül akad még benne pár jó zene, vagy hangaláfestés. Ebből a szempontból jó kis mese. Viszont összesítve mindent csak közepes! Jó szórakozást!Pontok.pngimdb.png5,4/10sajat.png5,0/10Borító.pngElőzetes.pngonline.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr65816742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása