Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Babylon A.D.

2014. február 11. - Nikosssz

˝Itt két dolognak kell keménynek lenni! A töködnek meg a szavadnak, de neked egyik sem az!˝

történet.png

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

Vélemény.png

Mathieu Kassovitz francia rendező érvényesítette azt a kicsit torz elképzelést, hogy mi megint a rossz fiút lássuk jónak! A srác akit a szerepre választott, nálam alapból egy kedvenc színészt jelent, szóval bátran neki mertem esni a filmnek. A főszerepre Vin Diesel-t szemelték ki aki Toorop szerepét hozza. Igazán hozzá illő karaktert kapott. Magyar szinkronnal is igen átjött minden egyes beszólása, vagy épp az elején levő monológja. Komoly beszólásai vannak, ami a gyengébb lelkűeket könnyen bánthatja! A kedvencem a fent leírt két mondat! Továbbá a fellépése is tökéletesen passzol a visszavonult zsoldoshoz a stílusa mellett. Ha már elkezdtem a szereplők jellemzését, akkor velük folytatom, és Mélanie Thierry veszem következőnek! Nem túl ismert névvel kellően jól alakít az izomagy mellett! Róla kb. ennyi! Michelle Yeoh több szóra méltó filmben vállalt szerepet, és amit azokban a filmekben tudott hozni, azt itt is kiadja magából. Kellően beleéli magát a szerepébe, ezért jól is játssza. Akiben viszont hatalmasat csalódtam az Gérard Depardieu. Eltorzított arca ellenére, első látásra fel lehet ismerni, de a nyújtott játéka nem ér semmit. Abszolút nem passzol bele, vagy csak nem akar belepasszolni Gorsky szerepébe. Szégyenletesen alakít. A szereplők részt ezzel le is zárnám!

Térjünk rá a lényegre, azaz a sztorira, és annak megoldására. Tetszik a filmekben az a trükk, amikor is látunk egy rövid jelenetet, és visszadobnak pár nappal előbbre. Ebben a filmben ez úgy hat, hogy ha néhol kicsit unalmasnak tartod az átíveléseket, akkor is nézd, mert a végére nézd milyen jó jeleneteket tartogatunk. A 6 nappal előtte levő időszak is ezt támogatja, ugyanis nagyon brutális jelenetek következnek, és mindenek előtt flegmák. Van pár olyan megrázó jelenet is , amiért a film biztos nem tartozik az állatvédők kedvence közé. A felakasztott kutya mellett, a ketrecbe zárt tigrisek is igen nyomasztó hangulatot fátylaz a filmbe. A történések kicsit lelassulnak, és itt jönnek azok a kicsit vontatott átvezetések amikről beszéltem. Néhol bevágnak pár akció jelenetet, pár menekülést. Azonban itt a lényeg talán a drámai stílus megalapozása volt. A párbeszédei nem adnak lejjebb a minőségükből itt sem. Amikor elértem a kezdő jelenethez, akkor egy picit csalódtam, ugyanis a vágás egy kicsit félre sikerült, és túl sűrűre vették a nézetváltást, ami ugye sok hibát okozhat. A végén jöhet a meglepetés, és egy idétlen lezárás. Tényleg olyan véget tettek a filmbe, hogy az ember várna még valami folytatást, esetleg egy másik filmet. Gondolom mivel 2008 óta nem voltak hírek ilyenről, már a feledésbe is merülhet ez az elképzelés.

A film igencsak jelesen nyújt a zenei téren. Bár eléggé kispórolták belőle az a 2-3 zene igencsak odaillő és kellően kemény. Ez tőlem egy hatalmas jó pont. 

Nem rossz film, esti filmezésre tökéletes! Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png5,5/10sajat.png8,0/10Borító.pngElőzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr775808332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása