Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Phillips kapitány (Captain Phillips)

2014. február 04. - DavidRawrr

történet.png

2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak. Az ő kalandos, váratlan fordulatokkal teli, önfeláldozó történetét mutatja be a film, egészen az izgalmas szabadító-akcióig.

Vélemény.png

Szeretem az igaz történeten alapuló filmet. Főleg akkor, ha nem egy lapos, vontatott köntöst kap, hanem olyat amiért érdemes 2 órát a képernyő előtt ülni. Paul Greengrass-nak sikerült! Egy olyan filmet adott ki a kezei közül melyet minden percéért érdemes megnézni!

A történet alapvetően nem nagy cucc, ám a film szíve nem is ebben van. Sikerült olyan feszültséget előállítani a képernyőn, mely odaszegez minket elé, rengeteg drámai jelenet játszódik le előttünk, az akció jelenetekkel sem szerénykedtek. Így egy kerek produkciót sikerült előhozni és már majdhogynem tátott szájjal nézzük a történéseket. Egyetlen pici negatívum, hogy az elején picit vontatottan indul a sztori, de az a 'sacperkábé' 20 perc mit sem számít a maradék majd' két óra tömör izgalom mellett! 
Az átvezetések és a dialógusok hibátlanok!

Ami igazán elősegíti a film magával ragadóságát az a szereplők. Nem a főszereplők... Vagyis nem csak a főszereplők, hanem az összes megjelenő színész. Mindenki munkája tökéletes, de persze a legkiemelkedőbb alakítást Tom Hanks (Richard Phillips) és Barkhad Abdi (Muse) hozza. Az a bizonyos feszültség kettőjük közt alakul ki. Tom tökéletesen alakítja karakterét, Barkhad Abdi pedig zsigerből formálja meg a szomáliai kalózt. Mindkettőjük karaktereinek a döntéseit megértjük, tudjuk mit miért tesznek. Ennél tökéletesebb szereplő gárdát nem is vonultathatott volna fel a film ehhez a történethez!

Kár is fecsérelni a szót! Ha egy jó filmet keresel estére, EZT MINDENKÉPP LÁTNOD KELL!

Pontok.png

imdb.png8.1/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr535798939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikosssz 2014.02.04. 20:42:27

Tom Hanksnek nen az első filmmje ami szinte a történelem részét fogja alakítani . a Forrest Gump utàn ez is bejött neki... 10/10
süti beállítások módosítása