Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Insidious

2014. január 29. - DavidRawrr

történet.png

Renai és Josh egy fiatal házaspár és egyben büszke szülők, akik szert tesznek egy ódon házra, ahova azonnal be is költöznek. Nem sokkal ezután kisfiúk balesetet szenved és kómába esik. A szülők nagyon aggódnak gyermekükért, azonban félelmeik csak tovább sokasodnak, amikor kiderül, hogy a házban gonosz erők lakoznak, melyek most eszméletlenül fekvő csemete lelkére pályáznak. Renai és Josh minden erejükkel megpróbálnak küzdeni a szellemvilág ellen, mielőtt még késő lenne, és fiúkat végleg elnyelné a túlsó oldal.

Vélemény.png

Korábban már írtam az Insidious 2. részéről (>>itt olvasható<<), ám akkor még nem láttam az első részét. Ennek ellenére a film tetszett, noha nem volt olyan félelmetes, mint vártam. Ezután muszáj voltam megtekinteni az 1. részt.. Hogy jobb-e vagy rosszabb? Olvasd tovább!

Történetileg a film teljesen jó! Elég részletes, tartogat olyan fordulatokat melyek meglepik a nézőt, és ugyanúgy, mint a 2. rész (kicsit fura, hogy most a 2. részhez kell viszonyítani) arra kényszeríti a nézőt, hogy a szereplőkkel együtt agyaljon, miközben azon is aggódhat, mikor melyik képkockánál kap egy nagy adag félelmet. Igen, a 2. rész ehhez a filmhez képest jócskán alul marad félelmetességben. Itt tényleg.. na azért ez túlzás, de.. féltem, néha felállt a karomon a szőr! Szóval ez tényleg horror film, szerintem belevaló horror film!
Nagy negatívum, hogy az utolsó fél óra kicsit komikusra sikeredett, ott már nem tudtam 100%-ig komolyan venni, hogy tényleg horror lenne.
A dialógusok mindezek mellett tűrhetőek, az átvezetésekkel egyetemben!

Szereplők terén jó a felhozatal! Patrick Wilson (Josh) és Rose Byrne (Renai) nagyon jól alakítanak, ám ahogy a film utolsó fél órája leromlik, ezzel együtt az ő alakításuk is csökkenti a színvonalat. Az érzelem kifejezések és úgy az egész egyben nagyon korrekt, tetszett!

Nos.. A rossz befejezés ellenére úgy gondolom mindenképp érdemes megnézni, ha egy jó horrofilmre vágyik az ember!

Pontok.png

imdb.png7.1/10

sajat.png9/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr305788709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása