Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Insidious - A gonosz háza (Insidious Chapter 2)

2014. január 20. - DavidRawrr

történet.png

Gyilkosság történt. Egy fiatalembert egy médium megölésével vádolnak. Pedig a háttérben egészen más rejtőzik és az sokkal borzasztóbb egyetlen halálnál. Az igazi gonoszt sosem fogja el a rendőrség, hiszen az láthatatlan és egy olyan világból érkezik, amelyet nem ismerhetünk meg sosem.
A gyanúsított felesége, Renai hazaköltözik és otthon még különösebb meglepetések várják, néha egy fehérruhás, idegen asszony üldögél a szobájában. Pár barátjával együtt nyomozni kezd. Egyre különösebb helyekre jut, egyre furcsább, misztikusabb világokba nyer bepillantást. Ám a mágia eszközei kevésnek bizonyulnak, hamarosan két világ csap össze a szemük előtt és talán ők lesznek az első áldozatok.

Vélemény.png

James Wan feléledni látszik! A 2013-as évben ez a második általa rendezett horror film, és nem okoz (akkora) csalódást! A Démonok között (enyhe túlzással) sikeres és jó lett, és, hogy az Insidious 2. része milyen? Na, nézzük!

A történet nagyon jól lett kitalálva. Sajnos a félelmetesség nem olyan mint reméltem, ám mégis eléri, hogy a nézőt odaszegezze a képernyő elé! Tetszik az, ahogy arra késztet, hogy a szereplőkkel együtt agyaljunk a megoldáson, és, hogy izguljunk, hogy most honnan és milyen szellem fog előrohanni. Kevés az ilyen eset sajnos, ám azzal, hogy elhiteti velünk a film, hogy "de bizony, ott lehet valami" vissza hozza az embert a csalódásból, amit a kevés rémisztő rész okoz. Az átvezetéseket jól eltalálták, a vége felé pedig mégjobb lett, hisz két szálon kezd el futni a történet. A dialógusok néhol azonban unottak, ám nem vészesen!


Szereplők terén is jót alakít a film, Patrick Wilson karaktere (Josh) eleinte becsapós, és unottnak, elhanyagolt alakításnak tűnhet, ám miután bizonyos dolgokra ráébreszt a film, mindjárt érthetővé válik, hogy miért olyan. Akit még kiemelnél az Rose Byrne (Renai) és Barbara Hersey (Lorraine). Mindkettőjük alakítás megnyerő volt, az események beindulta után pedig még inkább jól alakítanak. De összeségében az egész szereplőgárdára nem lehet panasz!

Nos... Egyik szemem sír, a másik pedig örül! Kaptunk 106 perces agytekervény mozgató belevaló thriller-t, ám a horror elmaradt a rémisztő cuccok hiányában. Remélem James Wan visszatér majd a közeljövőben egy ízig-vérig vérfagyasztó horrorral, ám a kezdetei a 2013-as évben... Jók! 

Pontok.png

imdb.png6.8/10

sajat.png8/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr675772183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása