Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Jackass Presents: Bad Grandpa

2014. január 07. - DavidRawrr

Sajnos nem találtam online megtekintéshez megfelelő weboldalt! Ezért bocsánat mindenkitől!

történet.png

A 86 éves Irving Zisman Nebraskától North Carolináig utazik, hogy eljuttassa 8 éves unokáját, Billy-t az igazi apjához!

Vélemény.png

A Jackass srácoktól már megszokhattuk, hogy olyan cselekedeteket hajtanak végre melyek megbotránkoztatják az emberek nagy részét. Ám igény mindig is volt rájuk, hisz volt tv-sorozat (tudtommal) nem is egy film melyek betegebbnél betegebb dolgokat vonultattak elénk. Nos Johnny Knoxville ezúttal úgy döntött, hogy a Jackass filmekből megismert Mr. Zisman alakját egy teljes film erejéig magára ölti. Nos, hogy mi sikerült.. Lássuk!

Hát, itt most kapunk egy történetet, nem csak baromkodást halomra. Ám semmi nagy sztorira ne számítson senki, felületes és részletek nélküli. Persze nem is ezen van a hangsúly. Így körítésnek bőven elég, hisz aki egy Jackass filmet néz, pont nem a sztoriért kezd neki. Ám ahhoz képest, hogy 0.1 a történet jól meglettek oldva az átvezetések, és bár angolul néztem (készül egyáltalán szinkron hozzá?) a párbeszédek is elég jók. Tartalmaznak groteszk humort, jó beszólásokat, amin néha felröhög az ember, de legalábbis elmosolyodik rajta. Szóval elég kerek lett a film ilyen szempontból.

Nos a lényegi kérdés azon van, mit is mutat nekünk Knoxville. Határozottan tetszettek a poénos jelenetek. Habár nem a legbetegebb film tőle, de mutat elég sok humoros dolgot, és így megadja az embernek azt a szájízt amire vágyik a filmtől. Nem fogunk olyat látni mint pl. anno az első Jackass filmben, erre ne is számítson senki. Összefoglalva teljesen emészthető az egész, kicsit lightosabb, de mindenképp provokatív és beteg.

Ami nem tetszett, az az, hogy elvesztette a film azt a feelingjét amit elvártam volna a Jackass készítőitől. Látszik, hogy megrendezettek a dolgok, ha csak a kamera munkát nézzük, akkor is. Aztán a "átlag ember" reakciókon sem az igazi meglepődés látszik, hanem az eljátszott meglepődés. Ez egy igen nagy negatívum számomra, hisz a filmet ezzel a sztorival is meglehetett volna oldani úgy, hogy a bepalizott embereket nem statiszták alakítják. És akkor még viccesebb lehetett volna!

Szereplők terén Knoxville és Jackson Nicoll a lényeges. Knoxville nagy kedvencem, és ahogy eljátsza ezt az öregembert, szerintem lenyűgöző. Iszonyat bunkó és paraszt a karakter, de valahogy szinte zsigerből jön ez neki, és teljes odaadással tudja bemutatni azt amit elvár tőle a film. A kis Billy pedig a minden hülyeségre vevő kis srácot játsza, nos jól, nagyon jól!

Visszább vettek, lightosabb és talán nem röhögöd végig könnyezve a filmet... De teljesen korrekt és jó Jackass múvi lett. Fanoknak és mindenkinek megéri egyszer megnézni!

Pontok.png

imdb.png6.9/10

sajat.png8.5/10

Borító.png

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr35744528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása