Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Péntek 13 (Friday the 13th)

2013. november 27. - DavidRawrr

történet.png

Túrázni indul a Kristály-tóhoz a fiatalokból álló társaság. A kis csapat tagjait azonban brutális kegyetlenséggel lemészárolja egy gyilkos. Hamarosan újabb társaság tűnik fel a környéken, egyikük szüleinek hétvégi nyaralójába készülnek. Útközben találkoznak a motoros sráccal. Clay az eltűnt nővérét keresi - ő is a korábbi áldozatok között volt -, a nyomait követve jutott a környékre. A felhőtlennek induló táborozás valóságos rémálomba torkollik, amikor titokzatos gyilkos kezdi tizedelni őket. Lehet, hogy a Kristály-tó hírhedt gyilkosa, Jason Voorhees ólálkodik a környéken.

Vélemény.png

33 éve már a Péntek 13 filmnek. Akkoriban még jócskán készítettek tényleg rémisztő horrorokat. Persze ezúttal sem a 1980-as eredeti filmről lesz szó, hanem a 2009-ben bemutatott remake-ről. Ezek a remake-ek sosem érik el azt a szintet amit elvárna tőle az ember, ez most is így van, hisz ez esetben (is) egy átlagos filmről van szó.

A történet hoz némi újat, de egyébként már 2009-ben ebben semmi érdekfeszítő nem volt, sem ma. Klisés, kiszámítható, annyi új van benne, hogy el van felejtve a Crystal Lake, helyette átvándorolt Jason egy nyaralóhoz. Készpont! Azért az tetszett, hogy a film elején vissza térünk a tóhoz, így kicsit beavatva a dologba azon embereket kik még nem látták az eredeti alkotást. Az átvezetések átlagosak, a dialógusok néhol összecsapottak, de dettó átlagos szintet ütnek csak meg.

Látványban ismét 10/10 az egész (ahogy a Rémálom az Elm utcában remake-nél). Ám Hollywood-hoz híven, már a film elején rálehet jönni, hogy a lényeg ezen van. Vér és társai effektek élethűek, szóval ez plusz.

Szereplők terén.. Most tényleg nem fogom lerészletezni, noname színészek átlagosat alakítanak. Ennyi!

Akkor mivel is nézünk szembe? Átlagos Péntek 13 + tejszínhab! Egyszer nézhető!

Pontok.png

imdb.png5.5/10

sajat.png5/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr205661141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása