Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Rémálom az Elm utcában (Nightmare on Elm Street)

2013. november 26. - DavidRawrr

történet.png

Freddy Krueger csíkos pulóvere, négykarmú kesztyűje, dermesztõ mosolya a műfaj elsõszámú klasszikusává tette az Elm utcát. Freddy most a modern kor filmes technikájának köszönhetõen még ijesztõbben tér vissza egy békés kertváros tinédzsereinek életébe. Amíg ébren maradnak, nem eshet bántódásuk? de aki elalszik, nem menekülhet.

Vélemény.png

Na persze most nem az 1984-es Wes Caven klasszisról van szó, melyben Robert Englund egy örök életű karaktert játszott meg. Nem, itt most a 21. századi technikával elkészült remake-ről van szó. Nos, kétkedve álltam neki a filmnek, hisz Freddy-t Englund teremtette meg, számomra ő lesz az egyetlen és utánozhatatlan. Ám, jobb is, hogy ebben a filmben, nem ő játszotta el!

Nos vártam volna egy kis újítást a történetben. Persze van, de nem akkora mértékű, hogy észrevehető legyen. Mivel már megvolt az alapötlet, így az egész 100%-ig kiszámítható volt, nem volt senkinek sem olyan mozzanata, amit a néző ne tudott volna előre. Oké, oké! Remake! De akkor is, ez így kb egy "copy-paste cucc" lett, és nem ezt várnám. Átvezetések terén jól teljesít a film, és igazából a dialógusok is tűrhetőek, bár néhol már idegesítően vontatottak voltak.

Ijesztőnek.. sajna nem mondanám! Tipikus "nagy zajokkal f*sassuk be a nézőt" rémisztések vannak benne. Ami persze, megijeszt, főleg fejhallgatóval a fejemen.. De kevés, sőt igen gyenge!

Nos, tagadhatatlanul szép (bár ez így kicsit morbid) a film látványvilága. Freddy elmaszkírozása is nagyon jóra sikeredett, a vér és ehhez hasonló effektek is élethűek. Persze, kb. pont ez volt a lényeg, hogy a régi klasszikusra ráhúztak egy új bőrt!

Szereplők terén... Hát nem tudom. Lehet én vagyok túl ragaszkodó az Englund féle Freddy-hez, de Jackie Earle Haley egyszerűen nem illett ebbe a szerepbe. A személyiség, a hang (igen, láttam eredeti nyelven a '84-es és ezen alkotást is) egyszerűen nem passzolt Freddy-hez. Freddy szarkasztikus, gúnyos humorát szószerint kivágták a kukába, helyette maradt egy teljesen komoly, csak gyilkolni vágyó Freddy. Nos azonban ezt jól alakította! Rooney Mara (Nancy Thompson) átlagosan alakított, néha mondjuk elég unottnak tűnt az egész amit leművel! Kyle Gallner (Quentin Smith) hasonlóan alakít, ám számomra megnyerő volt.

Nos, igazi remake tejszínhabbal és eperrel (látványvilág)!

Pontok.png

imdb.png5.1/10

sajat.png6/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr625657908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása