Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Rajongók háborúja (Fanboys)

2013. november 13. - Nikosssz

történet.png

Sok rajongója van George Lucas galaktikus sagájának, a Csillagok háborújának. Van, aki kicsit rajong érte, van, aki jobban, és ott van az Eric, Linus, Hutch és Windows alkotta fanatikus négyes fogat. A fickók számára a trilógia nem egyszerűen a gyermekkorukat jelenti, hanem az életüket. Nem csoda, hogy alig várják a Baljós árnyak premierjét 1998-ban. Az idő szorítja őket, az egyik társuk ugyanis halálos rákbeteg. A négy huszonéves kattant gondol egyet és felkerekedik. Elindulnak Kaliforniába, be akarnak törni George Lucas otthonába, hogy elsőként láthassák a filmet.

Vélemény.png

Ez aztán az eszement film. Alaptémája a Star Wars filmek világa. Mármint pár fiatal beakar törni a Luca-birtokra, hogy megnézhessék az új Star Wars filmet. Hogy miért is nem bírják kivárni a premiert? A srácok közül egy súlyos betegségben szenved (rák) és nem élné meg a kitűzött dátumot. Srácaink tehát útra kelnek, hogy barátjuk utolsó nagy álmát valóra váltsák.

Alapkoncepció kész, vége. Ez így nem ígér sokat, és pont ezért is jó a film. Keveset várunk tőle, így a várakozásunkat nem nehéz felülmúlni. Az úton olyan helyzetkomikumok adódnak, amik nem hatnak erőltetettnek. Vannak azonban olyanok, amikhez szükséges, hogy ismerjük a SW sorozatot. Ami még nagyon sok vicces jelenetet szül, az az ősrégi Star Wars vs. Star Trek háború. (Az mellékes, hogy a háborút nem értem, mert nekem mind2 tetszett.) 

Színészek terén odatették magukat, és olyan színészeket választottak ki, akikre ha ránézünk kiröhögjük őket. A legjobb példa erre Dan Fogler, aki hatalmasan alakítja az zakkant rajongót. Jay Baruchel sem piskóta, és ismerhetjük is jó pár filmből. Azonban ki más nyerte volna el a legjobban tetszésem, ha nem Kristen Bell. Igen ő is részese a csapatnak, és be is illik közéjük. A legfontosabbat majdnem kihagytam. Bár csak pár percre, de beugrik közéjük Danny Trejo is, aki egy jó kis anyaggal segít a hőseink ellazulásában. Az ekkor lepergő jelenetek hatalmasak.

A film ténylegesen tartalmaz jó poénokat, jól eltalált szereplő felbukkanásokat, és a végére meglepetésünkre, egy elég megható jelenetet is. Mindenképpen megéri egyszer megnézni a filmet, főleg ha a Star Wars-ot is ismerjük. Na nem kertelek tovább. Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,5/10sajat.png7,0/10Borító.png
Előzetes.png

online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr355632152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása