Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The Walking Dead: A Telltale Game Series

2013. november 11. - Pii89

Nos igen, ez a cím kinőtte magát, és egy 5 részes játéksorozat formájában is megjelent (+DLC ami 5 karakter történetét mutatja be). Valamint megjelent egy FPS játék is ezzel. Személy szerint én a sorozatnak nagy rajongója vagyok, így kicsit félve ültem a játék elé, nehogy csalódás legyen a vége. Szerencsére ez nem így lett. Nagyszerűen visszaadja a sorozat hangulatát, és ha ez nem volna elég, komoly döntések elé állítanak minket. Egy párbeszéd alapú alkotásról lenne szó, ha úgy tetszik „Interaktív mozi”, amit csak nézni kell és néha az előrehaladást segítve nyomnunk kell pár gombot, irányítani a karaktert.

Játékmenet:
Nos mint azt fentebb írtam, egy interaktív mozi. Kiemelkedő alkotás ebben a stílusban a Fahrenheit. Tessék nyugodtan kipróbálni. Természetesen ezt is. ;)
Rengeteg párbeszédet tartalmaz, amit döntéseinkkel mi formálunk. Lesznek válaszadási lehetőségek, melyeket néhol időre kell kiválasztani, de az esetek többségében nem lesz korlátozva a válaszadási idő.
Párbeszédek mellett gondolkodtató elemek kaptak fontos szerepet. Meg kell találnunk a továbbjutáshoz szükséges tárgyakat, úgy hogy közben rengeteg meglepetés vár(hat) ránk.

Történet:
Nos a történet középpontjában Lee áll, akit egy gyilkossággal vádolnak és egy rendőrautó hátsó ülésén ül, mikor kitör a káosz, aminek következtében balesetet is szenvednek, és egy erdőben tér magához a roncsban...természetesen megbilincselve és megsérülve. Először még Lee sem tudja mibe csöppent, míg a halott rendőr rá nem támad. Gyorsan intézkednünk kell és elmenekülni. Erdő szélén találkozunk egy kislánnyal, aki szintén főszereplő lesz, Clementine. Itt veszi kezdetét a közös történetük, Lee megígérte, hogy gondját fogja viselni, míg meg nem találják a szüleit. Az 5 rész alatt sok emberrel találkozunk, akik majd csatlakoznak hozzánk, de lesznek olyanok is akik nem épp puszipajtások.
Az első részben megismerhetünk egy olyan karaktert, aki a sorozatban is főszereplő, de a második részben ő már nem lesz jelen.
Minden rész végén, mintha a sorozatot néznénk, egy „Következő rész tartalmából” üzenet köszönt minket, és a döntéseink alapján nagy vonalakban megnézhetjük, mi is lesz a folytatásban. Ezt teljesen jó ötletnek találtam.
Vajon Lee tud majd gondoskodni a káoszban Clementine-ra, és megtalálják a szüleit?
Derítsétek ki, és sok fel nem tett kérdésemre is megkapjátok a választ ;)

Pontozás:

IGN: 9,3/10
Nálam simán 10/10

 

Nézzük miről is van szó:
Igen, a videóból kiderül kiről is beszéltem pár sorral feljebb. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr735628267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása