Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Fegyvernepper (Lord of War)

2013. november 07. - DavidRawrr

történet.png

A hidegháború, a keleti és nyugati tömb szembenállásának megszűnése után hatalmas mennyiségű fegyver maradt a volt szovjet tagállamok birtokában. Ezek a fegyverek - fõleg afrikai - fejlõdõ országokba kerültek, ahol a szörnyű helyi konfliktusokon számos nemzetközi fegyverkereskedõ gazdagodott meg busásan. Sokak szerint ez a huszadik század legmocskosabb és legnagyobb üzlete. Egyedül Ukrajnában egyedül megközelítõleg 32 milliárd dollár értékű fegyvernek kelt lába 1982 és 1992 között, melyért soha, senkit nem vontak felelõsségre.
Az ukrán születésű Jurij Orlov a kockázatos, de jól menõ biznisz jeles képviselõje. Testvérével együtt a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel. Jurijnak kalandjai során szembe kell néznie a bulldogként nyomában loholó Interpol-ügynökkel, az életére törõ konkurenciával, szerelme gyanakvásával és elsõsorban saját lelkiismeretével.

Vélemény.png

A film végén elhangzik egy mondat; igaz történet alapján. Nos utána néztem, és a filmben szereplő Jurij Orlov (Nicholas Cage) nem létező személy, ám a karakterében 5 létező (létezett) és "híres" fegyverneppert gyúrtak össze. Én szeretem a valós alapú filmeket, ez a film is köztük van.

Szóval, a történet zseniális! Nagyon jól lett megírva, figyeltek minden apró kis részletre, adtak hozzá elég drámát, elég fordulatot. Nem egy kiszámítható történet, nincs kliséhalom. Mellé párosul egy tökéletes átvezetés "csomag", ami elsőre elhamarkodottnak tűnik és összecsapottnak, ám ahogy a film előrehalad, az ember rájön, ez így van jól! A dialógusok szintén tökéletesek. Itt is figyeltek minden kis részletre, kezdve egy fegyver tudásáról szóló párbeszédnél egészen a történelmi eseményekről szóló párbeszédekig. Megfűszerezték az egészet egy morbid humorral, és így kerek az egész.

A másik nagy plusz a film ötletessége, hisz tele van nagyszerű ötletekkel. Nézzük az első jelenetet. Egy töltény útja, készítéstől egészen a kilövésig, alatta egy nagyon jó zene! A filmhez illő hangulatot ad, és ez nagyon tetszett.

Színészek terén pedig nem csak a fő, hanem a mellékszereplőknek is jár a dícséret. Nicolas Cage viszi a hátán a filmet a zseniális alakításával, ám a mellékszereplők munkája csak segíti ezt. Például Eamonn Walker, aki egy afrikai diktátort játszik. A személyisége megnyerő (igen, az). Aztán ott van Ethan Hawke, aki a Jurij-t üldöző Interpol-ügynököt játsza. Szintén sokat segíti a film alakulását, és nagyon jól alakítja a szerepét. Akit még kiemelnék az Jared Leto (Vitaly, Jurij öccse). Hihetetlenül jól játsza el a drogfüggő ám báttyát szerető fiút.

Kérdésnek nincs helye! Kötelező darab!

Pontok.png

imdb.png7.7/10

sajat.png10/10

Borító.png

Előzetes.png

online.png

Online megtekintéshez kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr125619381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása