Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Mirror´s Edge

2013. október 15. - Nikosssz

Őszintén szólva nem is tudom, hogy írtam-e már játékról. Ha igen akkor az már nagyon régen volt. Most azonban elhoztam ezt a 2008-ban megjelent játékot. Aki szeret a háztetőkön ugrálni, és csúszkálni az jól fog szórakozni vele.

történet.png

A története röviden és tömören annyi lenne, hogy a főhősünk Faith (őt irányítjuk a játék közben), nővérét csúnyán palira veszik, és rendőrként meggyanúsítják egy gyilkossággal. Amikor a lövések elgördültek Faith odarohant, hogy megnézze testvére jól van-e. Miután egy cetlit talál elhatározza, hogy tisztára mossa testvére nevét, és ezzel be is indul a játék. Mivel a kékek (rendőrök) nem szeretnék, hogy folytassuk a magánnyomozást, mindenhol blokkolni próbálnak minket. A vége felé haladva kiderül, hogy többen is elárulták a futárokat, azért, hogy ők életben maradhassanak. Az összeesküvés egyik áldozatát Kate-t kiszabadítjuk, de nemsokára ismét elkapják, de már nem a börtön, hanem a halál fenyegeti. Egy utolsó határozott ugrással megmentjük Kate-t.

Vélemény.png

Az hogy egy ilyen jellegű játéknak még története is van egy hatalmas plusz pontot érdemel. Amikor először játszottam végig hatalmas élmént nyújtott. Igaz csak pár órás szórakozás, de mégis élvezettel játszottam. Most viszont ahogy elindítottam a játékot, egyből egy rossz tulajdonságát szúrtam ki a játéknak. Minden rohadtul fehér, és ettől néhol már a tető szélét sem látni. Próbálták illusztrálni, hogy a sötétből kimegyünk a fényre, és alig látunk, de túlságosan világosra csinálták szvsz. Aztán ,a gyakorló pályán érthető a pirossal megjelenő segítségek amelyek az útvonalat mutatják, de kipróbáltam volna a továbbiakban, hogy magamtól kelljen rájönnöm merre kell menni, és mikor kell ugrani. Persze néhol jól jött, hogy épp ki volt jelölve, de mégis. A grafikával nem igazán ugrottak magasra, de nem is hiszem, hogy ez volt a cél. 

Ami tetszett, az természetesen a játék módja. Szabadon választhatod meg az utad, és a módot. Mármint nem úgy értve, hogy több háztetőn keresztül, hanem, hogy egyből felmászol x helyre, vagy sok kisebb lépésen keresztül. A játék alapötlete a parkour, amit szintén kedvelek.

A másik dolog ami még nagyon bejött, az az átvezetéseket levezető képregény stílus. Amíg tölt egy.egy pálya, addig a sztori folytatódik egy videóval, és onnan megint mi játszunk tovább a történeten. Ez persze nem újdonság, de a rajz stílusa miatt egyedi(?) . 

A játék másodszori kijátszásra is totálisan élvezhető, és könnyen kezelhető. Ha pár órás kikapcsolódásra vágysz, akkor ez a játék garantáltan biztosítja! :) Jó szórakozást! :)

Borító.pngElőzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr305572697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása