Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Don Jon - Ez a fiú tud valamit...

2013. október 12. - csak Porter

Bevallom, már egy hete annak, hogy megnéztem, de azóta ülök rajta, hogy végül is mit írhatnék, milyen volt a film. Az utóbbi egy hétben folyamatosan pörgettem az agyamba a jeleneteket, a filmben elhangzott mondatokat és rá kell, hogy döbbenjek, hogy ez valami baromi jó, csak ezt még rögtön utána nem gondoltam volna...

történet.png

"Csak kevés dolog érdekel igazán az életben: A testem, a kéróm, a verdám, a családom, a vallásom, a spanjaim, a csajaim és a pornó." - Eszerint éli mindennapjait Jon, egészen addig, amíg meg nem pillantja Barbarát, a szexi szőke "10-es" csajt, aki egyből leveszi a lábáról. Eddigi kicsapongó életmódjával felhagyva próbálja főhősünk élvezni a párkapcsolatot, de pornófüggőségét nem tudja legyőzni... 

Vélemény.png

A film legnagyobb előnye és egyben legnagyobb hátránya az, hogy nagyon is valósághű. Mármint most nem a pornófüggőségre gondolok legnagyobb részt, hanem a filmben elhangzó monológokra, amelyek után csak annyit tudunk mondani, hogy: "Basszus! És ez mennyire így van már?!" És nem csak a srácok, de a szebbik nem közül is jó néhányan így lesznek ezzel. Mert nem a Hollywood-i giccsre épülnek a párbeszédek és a monológok, hanem a valóságból merítenek és igenis kimondja azt, amire valójában gondol az ember. 

Nyíltan felvállalja azokat a dolgokat, amit nagyon kevés filmben látni és az életben is kevesebbszer esik róla szó és minden köntörfalazás nélkül kimondja, egyenesen bele a néző képébe. Nagyon sokan lesznek olyanok, akik nem ehhez szoktak és így nem is nyeri el tetszésüket ez az alkotás. (Személyes tapasztalat: a vetítés alatt egy páran még a vége előtt távoztak.) De véleményem szerint, remekül szemlélteti a különböző problémákat a film. Legyen szó akár párkapcsolatról, akár a családi kapcsolatokról.

A Don Jon Jospeh Gordon-Levitt írói és rendezői bemutatkozása is egyben, és jó volt látni, hogy a remekül megírt forgatókönyvből ilyen kitűnő filmet rendezett. A szereposztás is mondhatni parádés a Joseph Gordon-Levitt - Scarlett Johansson - Julianne Moore hármassal, amit remekül egészít ki Tony Danza. Az ötletes megoldásokkal teli film remek lett, elgondolkodtató és merész. Engem megvettek!

Pontok.png

imdb.png

7.4/10

sajat.png

8/10

Borító.png

Előzetes.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr535565124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása