Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Gyilkos elmék (Criminal Minds)

2013. október 09. - Pii89

Ez a bűnügyi sorozat 2005-ben indult és még mindig forgatják. Egy FBI ügynökökből álló kis csoportról szól, a profilozókról. Feladatuk nem más, mint a különböző beteg elméjű emberek agyába belemászni és tanulmányozni viselkedésüket és annak okait. Így igyekeznek megakadályozni a soron következő bűncselekményeket.
Minden rész külön külön bűncselekményt mutat be, amit a csapatnak meg kell oldania. Nem feltétlenül sorozatgyilkosok nyomába erednek. Előfordulnak emberrablásos, gyerekmolesztálós, gyújtogatós és egyéb esetek is. Az évadok során vannak olyan részek, amik ugyan nem egymást követik, de összefüggnek egymással. (Visszatérő/megszökött gyilkosok, másoló gyilkosok).
Az igazán izgalmas részek azok, melyek egy csapattaghoz lesznek köthetőek. Az évadok során mindegyik tag belekeveredik valami nagyon komoly bajba, és a társainak kell majd kisegítenie abból.
Ebből kifolyólag, lesznek olyan ügynökök akik megtörnek - érthető okokból, mert néha kicsit tényleg durva részek vannak - és kilépnek az FBI-tól, így sajnos a sorozatból. Az ilyen posztok sosem maradhatnak üresen, így mindig keresnek valakit a helyére. Ilyen eddig a 8 évad alatt nem fordult elő csak talán háromszor. Szerencsére ez nem mondható soknak.
Az ilyen "személyre szabott" részeknél mélyebb betekintést kapunk a főszereplők eltitkolt magánéletébe és sokat megtudhatunk a múltjukról. Ez a magánéleti szál fut a háttérben is.

 

A sorozat nagyon izgalmas, de sajnos az is előfordul, hogy elég kiszámítható. Vannak olyan pillanatai, melyeknél felkiáltottam, hogy "TUDTAM, HOGY Ő A GYILKOS!", de előfordulnak olyanok is, amik tényleg váratlanok.
Szerencsére ezt a hibát a sorozat készítői nagyon ügyesen oldották meg, mert a néző ugyan tudhatja, ki az elkövető, de az FBI szemszögéből kell végigizgulnia az eseményeket.  Előfordul, hogy a gyilkost hallgatják ki, mint tanú, segítségüket is felajánlják neki, mert veszélyben lehet és még el is engedik, mert nem tudják, amit a néző. Ez szépet dob az izgalmon.
Érdemes még megemlíteni még a nagy költők, írók, filozófusok idézeteit. Minden részben elhangzik kettő, az elején és a végén, ami az adott részhez kapcsolódik.

 

Pontozás:

IMDB8,0/10
Saját: 10/10

Ha szereted a bűnügyi sorozatokat, nyugodtan ess neki, ha még nem tetted meg. Nem bánod meg. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr265560710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása