Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Pokoli édenkert (A Perfect Getaway)

2013. október 08. - Nikosssz

történet.png

Cliff (Steve Zahn) és Cydney (Milla Jovovich) már mindent elterveztek. Épp Hawaiira tartanak, a nászutasok paradicsomába és alig várják, hogy átadják magukat a kalandnak egy csodálatos szigeten. Az eldugott túraösvényeken más párokkal is összefutnak. Kale (Chris Hemsworth) és Cleo (Marley Shelton) majd Nick (Timothy Olyphant) és Gina (Kiele Sanchez) is az ő útjukat járja, amikor néhány rémült túrázótól értesülnek róla, hogy pszichopata gyilkosok ismét brutálisan meggyilkoltak egy nászutas párt a szigeten. Távol a civilizációtól és segítségtől mindenki egyre gyanúsabb. A pattanásig feszült hangulat, a nyomasztó atmoszféra és a sűrűsödő, nyugtalanító előjelek földi pokollá változatják az édenkertet. Idővel mindenkinek már csak egyetlen célja marad: a túlélés.Vélemény.png

Kezdjünk neki. A sémától eltérően most a szereplőkkel kezdeném. Ugye egyik főszereplő nem más mint Milla Jovovich. Ez a film nagyon sikeresen illusztrálja, hogy miért áll neki jobban az akcióhős vagy épp a zombiölő szerep, mint a romantikus. Azt hittem a pofám leszakad, amikor megláttam, milyen idétlenül játssza a hisztis köhmm.. szerepét. Steve Zahn a film címéből kiragadva egy szót: pokolian teljesített. Az egész filmidő alatt az utolsó 20 percében tette oda magát, bár ez a párjáról is elmondható. Akin viszont meglepődtem, az a másik pár, akiket nem más alakít mint a hitman ként ismert Timothy Olyphant és a pár filmmel rendelkező Kiele Sanchez. Tőlük keveset vártam lehet, ezért érzem úgy hogy jól teljesítettek. Timothy akárcsak a Hitman-ben nagyon jól átadja a laza és titokzatos csávót. A szereplőkről röviden ennyi!

A története. Számomra új volt, és bejövős. Bár eleinte elég vontatottan indul, de az idővel párhuzamosan a teljesítménye a filmnek is felfele ível. Ha az volt az eredeti célja a film készítőinek, hogy tűkön ülve tippelgessünk ki hajthatta végre az ámokfutást akkor bejött. Legalábbis nálam. A végén levő csavar, amire nem számítottam hatalmas pontot érdemel, csak talán az utána levő rész ismét veszít színvonalából, és túl sokáig húzták. Remélem ezzel semmit nem spoilereztem el, és érdeklődve ültök le megnézni a filmet.

A tájat jól odatették. Úgy értem nagyon gyönyörű, és néhol elvonja a figyelmünket az unalmasabb részeknél. Ezzel próbálhatták kárpótolni. Az első pár perc alapján féltem tőle, hogy tele rakják nagymellű lenge öltözetű cicababákkal, hogy ezzel próbálják feldobni, de ez szerencsére nem következett be!

Összesítve: nem egy túlpörgős mozi, de egyszer meglehet nézni, a látható alacsony költségvetés ellenére! :) Jó szórakozást! :)Pontok.pngimdb.png6,4/10sajat.png7,5/10Borító.pngElőzetes.png

Kemény Jason Mraz - I´m yours zenéje a trailerben, és hiányzik a filmből :/online.pngIDE KATTINTVA!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr215557532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása