Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Duke Nukem Forever

2013. szeptember 13. - Pii89

Hail to the King...Baby!
Kinek másnak, ha nem magának a nőimádó, szivarozó, kigyúrt, szőke Duke Nukem szavajárása lenne ez a mondat. Bizony, most a sokak által lehúzott Duke Nukem Forever-ről írnám le szerény véleményem. Igen, ez az a játék, amire 14 évet kellett várni, de sokan elfelejtik, hogy nem 14 évig fejlesztették, rengetegszer kezdték újra a nulláról. Csak ennyit kellett várni rá. Ha nem tévedek, összesen 2 év volt a fejlesztési idő.
(ha mégis, nyugodtan javítsatok ki)


A játékot a 3D Realms kezdte el fejleszteni valamikor réges régen egy messzi messzi...ja ez egy másik történet. Szóval a 3D Realms kezde el fejleszteni, de lehúzták a rolót és a Gearbox vette meg a DNF jogait, valamint egy félkész játékot.

Nos a játék első, talán 10 percében, el is hangzik az a mondat (valahogy így):  "Duke, Maga egy másik korból ragadt itt...". Na igen, ezt érezteti is a játék velünk, mivel nem egy szokványos FPS játékot kaptunk.
Viccesebbnél viccesebb beszólásoknál, jeleneteknél, logikai feladatoknál és pörgős játékmenetnél mit kívánhat többet a játékos? Hát persze, hogy 2 fegyvernél többet. Sajnos a játékban egyszerre 2 fegyver lehet nálunk, a régi megszokott rengeteg helyett. Ezt orvosolták egy frissítéssel aminek hála 4 fegyverünk lehet. Fegyverek mellett felvehetünk pár hasznos kis cuccot a kelléktárunkba. Csak hogy a fontos dolgokkal kezdjem, ilyen a sör, szteroid, csőbomba, HoloDuke. Valamint nincs élet. EGO van helyette, amit különböző ego-növelő tárgyak használatával véglegesen növelhetünk. Ja igen, Öngyógyító tulajdonságnak "hála" fel is töltődik az ego, ha nem találnak el pár másodpercig.
Egyedül amit hiányoltam az a kulcskeresés, ami a DN 3D-ben is volt, és az átvezető videókat. Egyik pálya a másik után következik mindenféle átvezetés nélkül. Azért ide, ha nem is valami hosszú, de pár másodperces videókat rakhattak volna. Na mindegy.

Történet szerint, egy interjúra készülünk, ám közben az idegen lények megtámadják a várost. Ekkor Duke lemegy a maga kis barlangjába és tájékoztatja az Elnök, hogy mindent az irányítása alatt tart, NE merjen beleavatkozni a dolgokba, mert a legutóbbi idegentámadás eredményeit még most sem heverte ki a város. Így tehát, ha az Elnök mondta...természetesen magasról teszünk a szavára és megyünk lekapni egy anyahajót a magasból.
Az egész hadjárat akkor válik kicsit személyessé, mikor Duke csajait elrabolják (személy szerint, engem idegesített az ikerpár). Célunk megmenteni őket, ami későbbiekben változni fog. A játék folyamán több nagyobb ellenséggel kell majd megküzdenünk , akik nem sérülnek, csak ha robbanás éri őket, és ha elfogyott az életük Duke - hát mit is várnánk tőle -  megalázza a már legyengült ellenfelét. Fő célunk a Hoover-Gát feletti féreglyuk bezárása lesz.

A sztori végét nem szeretném lelőni, de Duke megígérte, hogy még visszatér!

 

Jó játékot mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr525511545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása