Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Az öt legenda (Rise of the Guardians)

2013. szeptember 13. - Nikosssz

történet.png

Vajon van Húsvéti Nyuszi? És Mikulás? És Fogtündér? És Homokember?
Hát persze! Vannak, amíg van gyermek, aki hisz bennük. Igen ám, de a gonosz Szurok azt szeretné, ha a gyermekek csak benne hinnének. Vagyis a mumusban. Ezért aztán az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az "őrzők", a gyermekálmok védelmezői nagy veszélybe kerülnek. Ám akad egy új segítségük, egy új őrző, Dér Jankó, az ötödik legenda.

Vélemény.png

Tény, hogy a mi időnkben a Mikulás nem volt agyon tetoválva, a húsvéti nyúlnak volt modora, és a többi gyermekkori lényre is másképp emlékszem! Ennek ellenére, ahogy indítottam a mesével kellemesen csalódtam. Azt hiszem erre mondják, hogy ne a borítóról ítéljük a könyvet. Ez esetben a filmet sem szabad az alapján! :)

A mese története nekem nagyon rendben volt. Lehet mondani, hogy már unalmas, hogy a rossz el akarja pusztítani a jókat, de a jók győzedelmeskednek. De mégis mindegyik más, mert más karakterek alkotják egésszé a sztorit. Ami külön tetszett, az a feljebb említett modernizált lánc. A szereplőktől kezdve a mellékszereplők is új arcot kapnak. Már nem a manók gyártsák a játékokat, és nem is ijesztő szörny a jeti.

A kedvenc karakterjeim, a manók voltak. Kis csengettyűs sapkában szaladgálnak fel-alá, de amikor őket látjuk, mindig kieszetlenkednek valami hülyeséget, ami mosolyra késztet bennünket.

Nagyon jó családdal is nézni az alkotást, és bátran ajánlom kicsiknek is és nagyoknak is. Én a 18 éves fejemmel jót szórakoztam rajta. Meg van minden ami egy mesébe kell. Talán még valamivel több is.. Ez a több nem más mint a VARÁZS! :)

Pontok.pngimdb.png7,2/10
sajat.png10/10*Borító.pngElőzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr325511185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása