Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A sötét lovag

2013. augusztus 27. - J0ker

Borító.png

történet.png

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

Vélemény.png

Na nekem ez aztán abszolút a kedvenc filmem. Na nem ezért lett Joker a nickem, ez már korábban megszületett, de amikor megnéztem ezt a filmet hát nem kicsit szerettem meg. Ritka, hogy egy "rosszfiú" a kedvenc karakterem egy filmben, de most Joker a kedvencem. Mondjuk még meg is lehet védeni, mert nem rossz ő csak... Na mind1, nem leszek elfogult. A lényeg, hogy egyedüli ami nem tetszik nekem annyira, az az, hogy elég hosszú a film, kicsit nyúzottnak tűnik, de vagy 4-5x láttam és egyszer se kínlódtam film közben, pedig már majdnem 3 órára rúg, szóval nem vészes.

Nagyon tetszik nekem ebben a filmben az, hogy itt is kutyulják a szálakat, itt is az van, hogy mindenki hisz valamit, aztán kb semmi se úgy van. Joker tökéletesen vezeti az egész történetet, kb ő a vezetője az egésznek, viszont a végén csak fény derül rá, hogy annyira mégse jó. Na persze milyen lett volna már, ha nem a jó nyer...

Egy kis spoiler, hogy kb az egész várost tönkreteszik, ennyi rombolást egy filmben... Mintha valami katasztrófa filmet néznék. Aztán ami nagyon tetszett az az a húzás, amikor Joker a börtönből irányítja a dolgokat és persze a legjobb húzás a nő megölése. Hát mi is lehet egy férfi legérzékenyebb pontja, na mi?

Na elég is a szóból, nézzétek meg, megéri végigülni ezt a közel 3 órát, nagyon ott van ez a film.

Pontok.pngimdb.png

9,0/10

sajat.png

10*/10

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr435480880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása