Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Halálos iramban 6 (The Fast & the Furious 6)

2013. július 21. - Nikosssz

Amióta Dom és Brian a riói balhéval hazavágtak egy helyi kiskirályt és szétosztották a százmilliós zsákmányt a bandának, hőseink szétszóródtak a világban. Ám az életük nem lehet teljes, mivel nem térhetnek haza, állandó szökésben vannak. Eközben Hobbs 12 országon át üldöz egy bandát, melynek tagjai halálosan felfegyverzett sofőrök, és vezérüket egy kíméletlen cinkos segíti, akiről kiderül, hogy nem más, mint Dom halottnak hitt szerelme, Letty. A bűnözőket csak úgy lehet megállítani, ha az utakon fel tudják venni velük a versenyt, ezért Hobbs megkéri Domot, hogy hozza össze "elit alakulatát" Londonban. A fizetség? Teljes kegyelem mindannyiuknak, hogy visszatérhessenek otthonukba, és egyesíthessék családjaikat.

Kezdjük azokkal a mondatokkal amiket már lehet hallottatok.

˝Úristen ez a leszállópálya keresztül megy egész Európán?!˝

˝Toretto már elveszi Superman munkáját is, vagy csak túl sok RedBull-t ivott?˝

Ezekután térjünk rá olyan véleményre, amit nem egy olyan ember mondd, akinek a F&F széria a 3. résszel meghalt. Elismerem persze, hogy azok a részek még a versenyzést tartották előtérbe, és az újabbak pedig akcióval vannak dúsítva nagy számban. Számomra a film akkor is egy csalogató volt, hogy fáradjak el a moziba, és ott nézzem végig. Én személy szerint nem is csalódtam benne. Természetesen azt is megerősítem, hogy voltak benne eltúlzott, buta jelenetek, de mutassatok egy akciófilmet amiben nincsenek! A fent említett mondatok igazak, hiszen Vin Diesel egy Terminátor-Superman kombót nyomott a filmben. Repült egyet és baja sem lett komolyabb. Az is igaz, hogy a film utolsó 15 percéből 10 perc a kifutópályán játszódik, de ugyanmár. Ha az időre koncentráltál a repülőn zajló akció jelenetnél, akkor nem neked való ez a film.

A szereplőgárdának köszönhetően ütős lett a film. Majdnem minden főbb szereplőt megkaptunk az eddigi részekből. Az új főgonosz szerepét alakító Luke Evans is bepasszolt a rosszfiú szerepre.

Voltak a filmben fordulatos pillanatok is, amikért odavoltam. A látványvilággal meg voltam elégedve teljes mértékben. A kocsik is tetszettek, bár a főbb autók Retro dizájnban nyomták. Ez is mutatja, hogy ami öreg az nem feltétlenül rossz.
 Ott vannak még a zenék, és hango, amik szintén egy piros pontot hoztak nálam. Az elején mind a zene, mind az előző részekből összevágott intro miatt a hideg rázott.

Aztán még szót kell említsek Statham felbukkanásáról is. Még több nagy nevet hoznak a filmbe? Nekem tetszik az ötlet. De vajon kit fog alakítani?... Shawn öccsét? Elképzelhetőnek tartom ezt a nézetet. A 7. részében fény derül rá remélem.

Az a kérdés, hogy meddig akarják, és meddig fogják húzni a filmet, sok embert foglalkoztat. Az új pletykák szerint akarnak egy új trilógiát készíteni (7/8/9) , és esetlegesen Hobbs (Dwayne Johnson)-nak egy spin-off filmet. Azt tudom mondani, hogy ha a filmek megtartják ezt a színvonalat, amin ez a része volt, akkor örömmel várom a folytatást!

7,4/10

9,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr545417476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása