Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Év végi értékelés :)

2012. december 27. - CSKJozsef


_Az idei év:_

Elég sokat írtam remélem nem baj, és hogy lesz aki elolvassa ...

  Az év legnagyobb meglepetései:   

Lorax
Azta ... Nálam minden ami a természetvédelemmel van kapcsolatban sikere ítéltetett. De meglepően másoknak is tetszett, és a fiatal korosztályba beleneveljük hogy igenis a termeszét fontos dolog, felőlem a csapból is folyhatnak az ilyen filmek. Taylor Swift, meg az a "jóképű" gyerek szerepel benne.

Ted
Támtárá tárá'rá'ra'dádá támtárá ... nesze neked felnőtt Maci. sok pont az alkotóknak jók a karakterek szerethetőek, poénokon lehet röhögni. Ezt látni kell, nem voltak elvárásaim, úgy ültem neki de ez valamiért tetszett. 

 

   Idei év legjobb filmjei:   

Project x: A buli elszabadul
Végre egy film ami nem a Másnapóságról, vagy a Bulira való félkészülésről szol (ugye tudjátok melyik két film az?) Hanem a bulirol magárol, kevés filmek egyike aminek megvan az OST-je.  
 
Az erő krónikája
Minek kell magasztos célra használni a szuper erőt? Inkább baromkódunk vele. Ez is kellet már.

Védhetetlen
Bepillantás a Védett házak világába, jó kis CIA-s film.

Hadak útján
Drámai film, egyetlen percet se sajnáltam hogy megnéztem, nem rövid film de mélyenszántó gondolataival, és jó történetével engem megfogott.  

Borotvaélen
Nem tudtam mi fog a filmből kisülni, de a végeredményen meglepődtem és a mai világban ha egy filmben van még meglepetés azt csak jót tesz a filmnek.

Fehér pokol
Liam Neeson, van akinek ez is elég hogy tudja nem lehet rossz film, az film első része kicsit vontatott de feltétlenül kell hogy jobban megismerd a karaktert.

Csempészek
Ki nem imádja a tolvajlás, csempészős filmeket? fordulatokban nem szűkölködő, film.

A Bosszúállók
no coment ...  Aki nem ismeri ezt a filmet az örülhet, kihagyott egy jó filmet ... és bepótolhatja.

A kopasz osztag
Két rendőr aki beszabadul a főiskolában álruhában, ebből nem is sülhetett volna ki rossz film.

Bourne Legacy
El kell felejteni az eredeti Bourne trilógiát, nem sok köze van hozzá mégis fonódik hozza, és méltó emléket állít elődjének, én remélem hogy lesz folytatása ...

A Hobbit – Váratlan utazás
Újra a Megyében, amint elvonatkoztatsz a Gyűrűk Ura Trilógiától, de megtartva hangulatát abban percben elkezdted élvezni a filmet, arra meg hogy valamit kihagytak a könyvből nem lehet panasz ...

A csodálatos Pókember
Végre valahára ... Sokaknak nem tetszett, de végre a képregényhez hűek, hogy a Bosszúállók második részében esetleg helyet kapjon (vagy a harmadikban mert az is lesz) lényeges volt hogy más irányba tereljék el a karaktert. ami megtörtént így lehet beépíteni.

Men in Black: Sötét zsaruk 3
Jeeeeeeeee .... Szemelyen nagy Sötét zsaru rajongó, ezzel a harmadik részel értelmet adtak az első rész furcsaságainak, hogy miért is ő kapta meg a helyet. Kedvenc részem: lehetséges Spoiler: Amikor Neil Armstrong oda szolt Buzz Oldrinak, akkor nálam szakadt a cérna borult a bili röhögtem mint az állatok.

John Carter
Saját hangulata van a filmnek, és jól összerakott története, csak mert pár kritikus nem így látja nem kell lemondani a filmről ;)  

Kémes hármas
Két kém egy gyönyörű nő ... aki kapja marja alapon azt mondanám hogy harcolni fognak egymás ellen ... és tényleg.

Sherlock Holmes 2: Árnyjáték
Első is tetszett ez is jó, nem annyira sziporkázó mint az első része.



   Idei év legrosszabb filmjei:   

Alkonyat 5: Hajnalhasadás
Végre vége, utolsó rész amit végig kellet néznem. Hát ez az utolsó résznek ahogy drága szüleim mondanák: "mi volt a lényege?" Mert mindennek kell legyen szerintük, mert hogy ennek nem volt, remény hal meg utoljára, reménykedtem is a trailert nézve hogy végre egy alkonyat rész amire talán azt mondhatom hogy: "na ez nem rossz". Sajnos nem így történt. Se eleje se vége ...

Éjsötét árnyék
Már majdnem elhittem hogy kapok egy tök jó vígjátékot de nem, egy átlagos film erőltettet poénokkal, egyszer meglehet nézni ha nincs más de ennyi volt.

Apa ég!
Adam Sandler egykor vicces volt de leakadhatna erről a stílusról ... Nem ez a legrosszabb filmje sőt megkockáztatom hogy ez nem is rossz film de akkor is erőlteti azt amit nem kéne. Egyszer meglehet nézni.

  Amit még megemlítenék:  

The Expendables 2
Az emlékmás
Batman 3: A  sötét lovag – Felemelkedés
Prometheus 3D
A diktátor
Csatahajó
Torrente 4
Amerikai Pite 4 – A találkozó
Harmadnaposok
Step Up 4 – Forradalom
Kaptár 5: Megtorlás
Looper – A jövő gyilkosa
James Bond 23 – Égszakadás 007 – Skyfall
Az öt legenda

Ezekből párat megemlítenék: A  sötét lovag – Felemelkedés, méltó lezárása a trilógiának, a Prométheuszból megtudhatunk valamit amire sokan kíváncsiak voltak, a Csatahajóban megtekinthetjük kedvenc Hasbro játékunk megfilmesítését, a Pite visszahozza a sorozat színvonalát, Step Up-ban ismét táncolhatunk, az Emlékmásban töprenghetünk hogy mi az igazság és mi az elme kitalációja, Harmadnaposokban meg ismét lerészegedünk.


    Köszönjük hogy Blogunkat olvassátok, jó filmezést 2013-ra is.   


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr394984088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása