Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Elit halálosztók (Tropa de Elite)

2012. december 15. - Nikosssz

Vélemény:


Az egyik kedvenc filmem a következő. Brazíliából főként, szappanoperák, vagy a nyomort bemutató  és felhasználó filmek kerülnek ki. Ez az utóbbihoz tartozik. A film az elejétől a végéig magával ragad. Nincs benne egy per unatkozás sem. A főszálon futó 2 színész hatalmasat alakít, és szintén nem ismert arcok. A film egy nagyon komoly benyomást tesz Rio-ról. Mivel nem jártam ott, nem mondhatom, hogy reális, de az ott lévő nyomornegyedek tényleg kemény helyek lehetnek. A sok Hollywood-i filmmel kapcsolatban ez egy elképzelhető képet ad a helyről, amiből nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy hülyeség. Simán többszöri nézésre alkalmas akciódús film, egy kis drámai szállal.

Tartalom:

Két gyerekkori jó barát úgy dönt, hogy csatlakozik a Rio De Jaineróban működő katonai rendőrség alakulatához. Miután mindketten hamar belerázódnak a kemény mindennapokba, egy speciális alakulat létrehozásába fognak, hogy a helyi kábítószer kereskedők méregfogait kihúzzák. Tervük véghezvitele sokkal nehezebb, mint gondolnák - rengeteg életveszélyes helyzetből kell kimászniuk, hogy felszámolják a maffia örökösen újjáformálódó hálózatát.

 

Pontozás: 10/10

Borító:


A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr454967343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása