Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Batman: Arkham Asylum

2011. december 29. - SSniper


Talán nem túlzok, ha azt mondom a Londoni Rocksteady Studios nagy fába vágta a fejszéjét, mikor bejelentette hogy a következő Batman játék az ő kezük alatt készül. Szerintem senki nem gondolta volna (beleértve magamat is) hogy egy átlagosnál valamivel is több játékot hoznak össze.  Pedig az eredmény elképesztő lett!

A sztori ott kezdődik, hogy mi azaz a bőregér, száguldunk kedvenc kis elmegyógyintézetünkbe az örök ellenséggel Jokerrel. Miután átvergődtük magunkat az interaktív bevezetésen és elkísértük jokert a cellákhoz, közlik velünk hogy mi tovább nem mehetünk. Itt csúszik ki az irányítás a kezünk közül. Joker megszökik és átveszi az uralmat szinte minden felett. A feladatunk világos, helyre kell állítanunk a rendet.

A játékmenet a már jól megszokott TPS nézetben történik. Leginkább a verekedést fogjuk gyakorolni , viszont előfordulhat az is, hogy falakon vagy platformokon fogunk ugrálni. Időnként egy kis fejtörést is fog okozni a játék, amihez segítségünkre lesz Batman néhány kütyüje is. Van a játéknak afféle sandbox jellege, tehát nem muszáj mindig oda menni, ahová azt felkínálja nekünk, de mivel a story alapvetően lineáris, érdemes inkább végigjátszás utánra hagyni. Hogy miért játszanánk a játékkal miután a történetet már kipörgettük ? A válasz a Riddler Trófeákban rejlik, ugyanis a készítők 240 darabot rejtettek el belőlük, amikkel különböző extrákat oldhatunk fel. Az irányítás kézreál és jól kezelhető, de azért a maximális élvezetért nem árt egy gamepad.

A hangokhoz nincs mit hozzáfűznöm egyszerűen TÖKÉLETESEK! Úgy a karaktereké, ahogy az effekteké.

A grafikát a már jól megszokott UE3 (Unreal Engine 3) teremti, ami hozza a hozzá fűzött reményeket(gépigény terén is, nagy + érte). Sajnos a lassan betöltődő textúrákat itt sem javították ki, de fel a fejjel, talán majd legközelebb! :) Ha már a látványt vesézgetem, meg kell említenem a PhysX támogatást is, ami ugyan szép, de a gépünket rendesen megizzasztja.

A véleményem a játékról a következő: Szerintem minden játékosnak ki kéne próbálnia, amint elkezdődik magába szippant a hangulat, a történet és nem ereszt.  De a "képregénybuziknak" KÖTELEZŐ!

Pontozás: 9,5/10

"Semmi sem tökéletes, amit ember alkot."

Boríttó:

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr423503440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása