Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Wind River - Gyilkos nyomon

2017. október 16. - Nikosssz

˝A farkas nem a balszerencsés szarvast kapja el, hanem a gyengét!˝

Azt hiszem a filmre magában a gyenge kifejezést nem nagyon lehet használni. Egy nagyon korrekt nyomozós filmet kaptunk, amit ráadásul megtörtént események alapjára építettek. Kezdésképpen kapunk egy monológot, ami nagyon megtetszett. Utána jön a film fő témája, ami egy meggyötört lányt jelent aki véresen omlik össze a sötét éjszakában a havas mezőn. A sztori innentől apránként bontakozik ki nagyon lassan, így a gyanúsítottak listája sem lebeg a szemünk előtt, hanem a legutolsó pillanatig rejtve marad előttünk ki, mit tett, és miért. A film játékideje alatt a néző egyfajta érdekes szorongást érezhet, az alapot szolgáltató történetnek, és a film közben feltárt dolgoknak hála. Így tehát a forgatókönyvíró Taylor Sheridan, aki a Sicarot és a Préri urait is elhozta, ezt is a sikeresek közé könyvelheti el. 

mv5bmtu5mtg3ndy3nl5bml5banbnxkftztgwnde0mzixmti_v1_sy1000_cr0_0_1718_1000_al.jpg
A képi világ nagyon jól szemlélteti, milyen is lehet egy nyomozás ott ahol csak a fehérséget látjuk, és néha-néha megtöri ezt egy kisebb erdős rész. Az operatőri munkát amit Ben Richardson (Csillagainkban a hiba) vezényelt csak dicsérni lehet. Ezt a kis látványvilágot már csak a kellemes és passzoló hangok teszik még kifinomultabbá, és szerethetőbbé.

mv5bndeymtmzngetytuwyy00yzdjlthhyjktmgmzmjexndcxnjcyxkeyxkfqcgdeqxvynjkxmzgzodu_v1.jpg
A filmet még eladhatóbbá a főszereplők teszik. A főszereplő páros nem először játszik együtt, hiszen mindkét színész tagja a Marvel világának, és mindketten szerepeltek a Bosszúállók filmekben. Jeremy Renner egyedül is elvinné a filmet, mert a karakteréhez igazodva egyszerűen jó nézni amit csinál. Komor arccal játssza végig a szerepét, ahogy ebben a műben azt tenni kellett neki. Egyszerűen nem is tudnék mást elképzelni erre a szerepre. Sajnos, Elizabeth Olsen a bosszúállók Skarlát boszorkánya nekem nem passzolt be. Az itteni karakterét nem érzem úgy, hogy kellőképpen ki tudta használni, és játékával a film többet veszít, mint amennyit nyer. Jon Bernthal pedig Jon Bernthal. Kíváncsi lettem volna, hogy teljesít az alkotásban, ha egy kicsit több szerepet kapott volna, de így sajnos semmi maradandót nem alkotott.

mv5bn2viotixzdytndixnc00zjm3ltk2y2qtotlhytvlmdi4zmm1xkeyxkfqcgdeqxvynjkxmzgzodu_v1_1.jpg
Lényegében, nem bánom, hogy megnéztem a filmet, és ajánlani is fogom a stílus kedvelőinek, mert korrekt film a nyomozós krimiken belül. Jóval lassabb, mint az átlag, de az igaz története miatt már érdemes megnézni!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr4312992262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása