Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

The Snowman - Vérfagyasztó hangulat

2017. október 14. - Nikosssz


Nagy érdeklődés övezte
a Jo Nesbø regényét feldolgozó Hóember c. filmet, hiszen már az előzetese is, és a szereplőgárdája is egy jó kis nyomozós krimit ígért be. De vajon mennyire sikerült betartani ezt az ígéretet? Sikerült tényleg olyan vérfagyasztóra alkotni a hangulatát a filmnek, mint arra számítottunk a meglévő információkból? Ezt a kérdés nézője válogatja, de az én válaszom egy egyértelmű igen. Míg a legtöbb kritikus lehúzta a filmet, számomra bőven megugrotta a közepes szintjét!



Alapból szeretem a Skandináv filmeket, mivel a legtöbb filmben kihasználják a természet nyújtotta csodálatos képeket. Az embert akarva akaratlanul megfogja a táj, és megalapozza a film hangulatát. Dion Beebe ezen a téren remek munkát végzett. 

A sztoriról nem sokat szeretnék írni, mivel eléggé sok spoilert lehet lelőni akár véletlenül is. Nagy vonalakban, folyamatos gyilkosságok kezdenek történni egy időben azzal, ha elkezd hullani a hó. Szóval lényegében az ígéretek félig meddig ma válhatnak valóra mivel nem hullik, de a hó piros színűvé válik egy-két jelenetben. A folyamatos halálokat egy már-már kiöregedett nyomozó kezdi el felkutatni egy új rendőrtársa segítségével. Minél közelebb érnek a gyilkoshoz, az elkezdi elvarrni a szálakat. A végére pedig villámcsapás ként a képünkbe tolják az addigi árulkodó jeleket.

Egészen a végéig nagyon tetszett a film. Magával ragadott, és gondolkodásra késztetett, mert hála Istennek nem az elejétől kezdve kényszerítették ránk a készítők a saját akaratukat, hanem egy kis szabad teret hagyva ez is volt a céljuk. Sajnos azt kellett észre vennem, hogy elég sokan fészkelődtek mocorogtak a filmen. Gondolom ők voltak azok akik a krimi helyett a horrort vagy egy kis pörgős akciót vártak. Ez egy visszafogott nyomozós mű, ahol a film apránként halad előre, mégpedig úgy, hogy a főszereplők lassan szedik össze és rakják ki a kirakós darabjait. Mint, ahogy mondtam a végéig fent tartotta számomra az érdeklődést, és az izgulást, az utolsó húsz perc azonban elkapkodott lett szerintem, és amit jobban szét kellett volna bontani, azt belesűrítették az utolsó 20 percbe. Most komolyan aki látta a végét, szerintetek ez egy korrekt vég lett? 



A szereplők azonban nagyon helyt álltak a játékidő alatt. Michael Fassbendernek jól állt az iszákos nyomozó, és remek kosztümválasztást tudhatnak magukénak az ezért felelős emberek! Rebecca Ferguson is egy elég felkapott, ismert színész, aki viszont számomra semmi kiemelkedőt nem mutatott ebben a filmben. Akiket a legjobban sajnálok azok J.K. Simmons és Val Kilmer. Simmons egy remek színész, és kihasznál minden egyes percet a remekelésre a játékideje alatt. Ezzel csak az a baj, hogy itt nagyon kevés szerepet kapott, mint egyik mellékszereplő. Val Kilmer szintén keveset játszott, de mintha a karaktere el is lett volna hanyagolva, pedig ténylegesen többet ki lehetett volna hozni belőle.

Összességében egy egész korrekt kis krimit kaptunk, ami nem sieti el a dolgait. Az egyetlen összecsapott dolog a vége lett. A fő szerepet játszó színészek hozzák amit el várunk tőlük a mellékszereplőket alakítok nem lettek kihasználva. Amire nem kezdtem külön bekezdést, de mindenképp szólni kell mellette, az a zenei válogatás. Remekül odapasszoló hangokat kaptunk, ami még jobban fokozták az érzéseket.Egy megnézést mindenképpen megér! Számomra erős 8/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr7912975336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása