Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

A szépség és a szörnyeteg: Mesés musical

2017. március 28. - csak Porter

beauty-and-beast-2017-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

A Disneytől már egy ideje megszokhattuk, hogy mozifilmes fronton nem számíthatunk nagyon sok eredetiségre. Ha nem egy sokadik Marvel szuperhősfilmet csinál, akkor saját klasszikus meséinek élőszereplős változatát készíti el. De ahogy azt a bevételek is mutatják, miért is cselekedne másképp, ha így is eszméletlen sikeres minden próbálkozásuk?!

Nem úszhatta meg ezt a megfilmesítési lázat a stúdió talán legnépszerűbb meséje, A szépség és a szörnyeteg sem. Mivel már a bejelentése óta nagy várakozás előzte meg a feldolgozást, a stúdió nem bízott semmit sem a véletlenre, és szinte egy teljesen alaphű mozifilmet készített egy megbízható iparos, Bill Condon vezényletével.

mv5bmtk4otuwmdmxnf5bml5banbnxkftztgwodayote1mdi_v1_sy1000_cr0_0_1393_1000_al.jpg

Bill Condonról már régóta tudjuk, hogy nagyon is ért a színpompás, néha már-már giccsbe fulladó megvalósításaihoz - gondoljunk csak a Dreamgirlsre vagy az Alkonyat: Hajnalhasadás esküvői jelenetére -, így valamelyest érthető a stúdió választása. 

Ilyen szempontból szinte tökéletesen megvalósított alkotás A szépség és a szörnyeteg. A helyszínek gyönyörűek, a díszletek és a jelmezek pompásak, látványvilágban szinte visszaköszön az 1991-es előd.

beauty-beast-2017-gaston2.jpg

A dzsungel könyvéből szinte teljes mértékben kihagyták a klasszikus énekeket, itt viszont az összes dalbetétet meghagyták, sőt az eredeti szerző, Alan Menken még plusz dalokat is írt a mozifilmhez. Ilyen szempontból tekinthető A szépség és a szörnyeteg egy mesés musicalnek, ami tudjuk jól, hogy a Kaliforniai álom óta ismét nagyon népszerű.

A stúdiótól megszokhattuk, hogy casting szempontjából mindig jelesre teljesítenek, ez itt sincs másképp. A legnagyobb dicséret a Gastont alakító Luke Evanst illeti, aki szinte lubickol az öntelt és a felfuvalkodott szerepben, valamint remek párost alkot a LaFout játszó Josh Gaddel.

beauty-beast-2017-josh-gad-luke-evans.jpg

Egyedül talán pont a Bellet megszemélyesítő Emma Watson (aki pont emiatt nem vállalta el a Kaliforniai álom főszerepét) az, aki kicsit kilóg ebből a filmből. Ugyan minimálisan próbáltak eltérni az eredeti műben megismert főhősnőtől, de még ezzel együtt sem tudott eggyé válni a szereppel.

A szépség és a szörnyeteg pompás megfilmesítése a rajzfilmnek, de mégiscsak egy feldolgozás, vagy ha úgy tetszik, egy rókabőr lehúzás. Aki szerette a régi mesét, annak szinte biztos, hogy ez is elnyeri a tetszését, de attól még ez nem változtat a tényen. Ezt leszámítva azért egy korrekt 7/10-es filmélmény.

wp1819973.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr6412378935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása