Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Sully - Csoda a Hudson folyón: Egy igazi amerikai hős

2016. október 01. - csak Porter

sully_2016_movies-1280x720.jpg

40 éve repülök, de a végén ennek a 208 másodpercnek az alapján fognak megítélni.”

Clint Eastwood - aki az utóbbi évtizedben olyan erős alkotásokat készített már, mint a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi, az Elcserélt életek vagy a Grand Torinoforgatott filmet Chesley "Sully" Sullenberger kapitány csodával határos hőstettéről, Todd Komarnicki (Vadidegen) forgatókönyvéből, ami Sullenberger életrajzi könyvét vette alapul. A címszerepet a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks vállalta el, szóval már látatlanban is egy minőségi darabnak tűnt a Sully

történet.png

2009. január 15-én az US Airways 1549-es járata a felszállást követően egy madárrajjal ütközött, amitől mindkét hajtómű leállt és kényszerleszállást kellett végrehajtani. A két közelben lévő leszállópályára már nem jutottak volna el, így Sullenberger kapitány úgy döntött, hogy a Hudson folyóra teszi le a gépet. A művelet sikerrel járt és mind a 155 utas túlélte a landolást...

Vélemény.png

Valahogy így néz ki egy korrekt életrajzi dráma. A Sully nem okozott csalódást, és hozta azt a színvonalat, amit előzetesen elvárt tőle a néző, de ennél se kevesebbet, se többet nem nyújt. Azt el kell ismerni, hogy a filmről lerí, hogy Eastwood végig biztos kézzel tartotta a gyeplőt és pontosan tudta, mit akar és hogyan elmesélni. (Bár egy 37 filmmel a háta mögött levő direktortól ez elvárható.)

maxresdefault_60.jpg

Tom Hanks megint csodálatos teljesítményt nyújt a címszerepben, és ezzel az alakításával ismételten megerősíti azt a tényt, hogy a két Oscar-díjjal rendelkező színész a jelenkor egyik legnagyobb színészóriása. Egy percig nem volt kétséges, hogy teljes mértékben eggyé tudott válni az általa alakított személlyel, és ezzel nagyszerűen be tudta mutatni akár a főhős zaklatottságát is.

A színészgárda többi tagjának is jár a dícséret, de aki még kiemelést érdemel, az Anna Gunn (Breaking Bad - Totál szívás-sorozat), aki minden egyes vásznon töltött percében remekelt. A legtöbb emberi manírt pazar módon vissza tudta adni, amitől még emberibbé vált az általa alakított Elizabeth Davis.

sully_1.jpg

A filmben bemutatott baleset is látványosra sikerült. Teljesen valósághű képet kapunk a repülőgép kényszerleszállásáról, ami remekül mutat a mozik hatalmas vásznán. Egyáltalán nem tűnik úgy, mintha csak egy számítógépes trükk lenne. 

A Sully - Csoda a Hudson folyón jó film lett, és fogadni mernék, hogy jó pár Oscar-jelölést kap majd jövőre (hozzáteszem, jogosan). A nézők elégedetten fognak kijönni a filmről, mert azt kapták, amire befizettek. Markáns rendezést, valós drámát és egy fantasztikus Tom Hanks alakítást.

sully_still.jpg

Pontok.png

imdb.png

7.9/10

sajat.png

7/10

Borító.png

sully_jpg.jpg

Előzetes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr8111753961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása