Volt egyszer egy filmes blog...

MovieMánia

Hős6os: Amikor szuperhős lesz egy dagi robot

2015. január 29. - csak Porter

msf_bh6_lg_v07.jpg

2013 őszén a Disney fejesei úgy döntöttek, hogy kicsit visszavesznek a maguk által diktált tempóból és csöppet lassítanak az animációs filmek gyártásával. Így 2014-ben csupán egy alkotást küldtek a mozikba, egy különleges szuperhősfilmet, amiktől már torkig lehetnénk, ám Chris Williams (Volt) és Don Hall (Micimackó) rendezőpáros egy 1998-as, 6 részes Marvel képregénysorozatot vett alapul és csináltak belőle egy szórakoztató mesefilmet egy dagadt fehér robottal, Baymaxxal a főszerepben…

történet.png

Hiro Hamada gyerek létére igazi zseni, aki illegális robotharcokkal tengeti mindennapjait. Ám fivére felvilágosítja, hogy briliáns eszét fordíthatná akár jó dolgokra is, és dolgozhatna a japán kormánynak, ahogy ő. Egy szörnyű tragédiát követően Hiro egy összeesküvés kellős közepében találja magát, majd legközelebbi bizalmasához, egy Baymax nevű robothoz fordul, csapatából pedig modern kütyükkel felszerelt hősöket farag, hogy képesek legyenek felderíteni a rejtélyes szervezkedést…

Vélemény.png

Minden animációs filmnél kell egy külsőleg és belsőleg is egyaránt szerethető főszereplőt találni, akit már első látásra megszeretnek a gyerekek. Ebben az esetben itt van nekünk Baymax, aki külsőre elképesztően aranyos a maga túlsúlyos termetével. Aztán belsőleg kell felruházni olyan tulajdonságokkal, ami miatt ellenállhatatlan lesz a nézők számára. Ezt kellőképpen megtették az előzetesben, mert aki attól a 2 perctől nem szerette meg egyből a dagi robotot, annak nem ajánlom a Hős6ost.

A szuperhősfilmek világában élünk, így nem meglepő, hogy az animációknál is meglovagolják ezt a trendet. Ezzel semmi baj nincs, ha jól alkalmazzák a szuperhősös tematikát. Szerencsére tökéletesen kiaknázzák az ezzel járó lehetőségeket és sokszor ki is parodizálják ezt remek módon. Mesefilmekből adódóan viccesre van véve a hangulat, amihez leginkább maga a főszereplő tesz sokat, de párszor segítenek ebben a mellékszereplők is.

Végig élvezetes marad, egy percig sem ül le a film, jól elkészített jelenetek váltják egymást, ami élvezettel tölti el, nem csak a fiatalokat, de az idősebb korosztályt is. Külön plusz, hogy a Hős6os betétdalát a Fall Out Boy szolgáltatta, a filmhez írt Immortals című számukkal, ami kifejezetten jól elkapta a mese hangulatát és már rég élveztem ennyire zenét egy gyerekfilmben.

Kevés olyan mese van, aminek megtekintése után azt gondolom, hogy ezt még egyszer-kétszer meg fogom nézni, de a Hős6os ezek közé tartozik. Fiatalos energiájával, jól eltalált poénjaival elnyerte a tetszésemet. Ilyen mese jöhet bármikor!

Pontok.png

imdb.png

8.1/10

sajat értékelés.png

 7/10

Borító.png

hos_6os_b12.jpg

Előzetes.png

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekesjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr957122323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása